Diena vēsturē: šaušalīgā aviokatastrofā bojā iet trīs grupas “Lynyrd Skynyrd” dalībnieki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Grupa "Lynyrd Skynyrd" 1977. gadā
Grupa "Lynyrd Skynyrd" 1977. gadā Foto: Wikimedia Commons

1977. gada vasarā rokgrupas “Aerosmith” dalībnieki aplūkoja lidmašīnu “Convair 240”, ar ko domāja doties gaidāmajā koncertturnejā. Neapmierinātība ar lidmašīnas tehnisko stāvokli lika grupas locekļiem šo variantu noraidīt – lēmums, kas izglāba vienus, bet nāvei nolēma citus.

Kā rakstīts izdevumā "History", lidaparātu nesmādēja rokgrupas “Lynyrd Skynyrd” dalībnieki, kas tā paša gada rudenī plānoja doties savā lielākajā nacionālajā turnejā. Tieši pirms 41 gada, 1977. gada 20. oktobrī, lidaparāts ar visiem grupas locekļiem un komandu pēc neveiksmīga avārijas nosēšanās mēģinājuma nogāzās Misisipi mežā.

Līdz ar grupas menedžera asistentu un abiem pilotiem katastrofā bojā gāja trīs grupas biedri – līderis Ronijs Van Zants, ģitārists Stīvs Geinss un bekvokāliste Keisija Geinsa. Divdesmit pārējie lidmašīnas pasažieri izdzīvoja, tomēr daudzi no viņiem guva ļoti smagas traumas.

“Lynyrd Skynyrd” pamatsastāvs (Ronijs Van Zants, Bobs Bērnss, Gerijs Rosington, Alens Kolinss un Lerijs Junstroms) pirmo reizi kopā sanāca 1964. gadā ar nosaukumu “My Backyard”. Spēlējot ar šo un citiem nosaukumiem, grupa pilnveidojās un attīstīja savu skanējumu, līdz 1973. gadā ieguva slavu visā Amerikā un pasaulē ar nosaukumu “Lynyrd Skynyrd”, kas bija atvasināts no grupas dalībnieku kādreizējā fizkultūras skolotāja Leonarda Skinera (Leonard Skinner) vārda.

Tālāk sekoja grupas kāpiens pa karjeras kāpnēm, rodoties tādiem nemirstīgiem hitiem kā “Sweet Home Alabama” un “Free Bird”.

1977. gada 17. oktobrī “Lynyrd Skynyrd” sastāvā, kurā jau bija iekļauta bekvokāliste Keisija Geinsa un viņas brālis ģitārists Sīvs Geinss, klajā laida savu piekto studijas albumu “Street Survivors”, kas vēlāk guva plašu atzinību. Trīs dienas vēlāk grupa piedzīvoja katastrofu, kad ceļā uz Batonrūžu, teju divu kilometru augstumā, lidaparātam “Convair 240”, degvielas noplūdes un pilota kļūmes dēļ apstājās abi dzinēji. Rezultātā lidaparāts nogāzās Misisipi mežā, laupot dzīvību trīs grupas dalībniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu