Kremlis brīdina par pretpasākumiem pēc ASV izstāšanās no raķešu līguma

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

ASV izstāšanās no Līguma par vidējā un tuvā darbības rādiusa raķešu likvidāciju (INFT) liks Krievijai "īstenot pasākumus savas drošības garantēšanai", pirmdien paziņojis Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Ja ASV attīstīs šādus vidēja darbības rādiusa kodolieročus, tad Krievijai būs jāseko šim piemēram, lai "atjaunotu līdzsvaru", saskaņā ar ziņu aģentūras TASS vēstīto sacīja Peskovs.

"Daudzas valstis Āzijā un citos reģionos attīsta sistēmas, kas var kvalificēties kā tuva un vidēja darbības rādiusa raķetes. Tomēr Krievija un ASV palikušas divas galvenās valstis, kas uzņēmušās atbildību par globālo stabilitāti un drošību," sacīja Peskovs.

Viņš noraidīja apgalvojumus, ka Krievija ir pārkāpusi šo līgumu, un sacīja, ka Krievija ir bijusi un ir uzticīga līguma nosacījumiem.

Līgumu par vidējā un tuvā darbības rādiusa raķešu likvidāciju 1987.gadā Vašingtonā parakstīja toreizējais ASV prezidents Ronalds Reigans un Padomju Savienības līderis Mihails Gorbačovs.

Vašingtona un Maskava ilgstoši apsūdzējušas viena otru INFT pārkāpšanā. ASV uzskata, ka Krievija līgumu pārkāpusi, izstrādājot spārnoto raķeti 9M729.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu