Brīdina par iespējamu karu starp ASV un Ķīnu tuvā nākotnē (5)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix

Bijušais ASV armijas komandieris Eiropā, atvaļinātais ģenerālleitnants Bens Hodžess trešdien brīdinājis par ļoti lielu iespējamību, ka tuvā nākotnē starp ASV un Ķīnu varētu izcelties bruņots konflikts Klusajā okeānā.

"Manuprāt, tuvāko 15 gadu laikā, tas nav nenovēršams, bet ir ļoti liela iespējamība, ka mēs karosim ar Ķīnu," Varšavas drošības forumā pavēstīja Hodžess. "ASV nav spēju darīt visu, kas tai ir jādara Eiropā, un Klusajā okeānā risināt ķīniešu draudus."

"Amerikas interesēs - un Amerikas vadība to zina - ir ļoti spēcīgs Eiropas pīlārs. Pat ja neviena Eiropas valsts savai aizsardzībai netērētu kaut vienu eiro, stabilitāte un drošība ir ASV interesēs," norādīja Hodžess.

"Prezidents [Donalds Tramps] to zina, aizsardzības ministrs [Džeimss] Matiss to zina, tāpēc jūs redzēsiet mūs turpinām investēt Eiropā, turpinām apmācīt, trenēt rotācijas spēkus, kā arī pastāvīgi dislocēt spēkus iespējamībai, ka pēc desmit vai 15 gadiem mums būs jācīnās Klusajā okeānā," sacīja Hodžess.

GALERIJA: ASV un Ķīnas tirdzniecības karš

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu