Protests pret jauno īres likumprojektu pulcē dažus desmitus cilvēku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Denacionalizēto namu īrnieku pikets
Denacionalizēto namu īrnieku pikets Foto: Zane Bitere/LETA

Otrdienas rītā aptuveni 30 cilvēki pie Saeimas piketē pret jauno Dzīvojamo telpu īres likumprojektu.

Piketētāju vidū galvenokārt ir vecāka gada gājuma cilvēki. Katram no dalībniekiem rokās ir plakāti ar tādiem uzrakstiem kā "Atdodiet atņemto!", "Arvils Ašeradens, parakstot īres tirgus likumu, diskriminē denacionalizēto īrnieku tiesības", "Kurš pildīs solīto?" un citi.

Tāpat klātesošajiem rokās ir vairāki plakāti ar personu vārdiem, zem kuriem rakstīts "infarkts pēc saimnieka paziņojuma saņemšanas".

Ar piketētājiem aprunāties bija iznākusi tikai partijas "Saskaņa" deputāte Jūlija Stapoņenko.

Foto: Zane Bitere/LETA

Kā ziņots, piketu rīko Latvijas Denacionalizēto un municipālo māju īrnieku un dzīvokļu īpašnieku asociācija. Tās valdes loceklis Ēvalds Paurs iepriekš aģentūru LETA informēja, ka denacionalizēto namu īrnieki ar piketu vēlas paust viedokli par jauno Dzīvojamo telpu īres likumprojektu.

Asociācija uzskata, ka šis likumprojekts satur prettiesiskus risinājumus, tam nav ekonomiskā pamatojuma par ietekmi uz valsts budžetu, nav noskaidrots pirmsreformas īrnieku skaits un nav atrisināts 1991.gada 30.oktobra Augstākās Padomes lēmums "Par kompensācijām".

Foto: Zane Bitere/LETA

Saeima 21.jūnijā konceptuāli atbalstījusi jauna Dzīvojamo telpu īres likuma projektu, kas izstrādāts, lai precizētu un pilnveidotu līdzšinējo regulējumu, nodrošinātu līdzvērtīgu īrnieku un izīrētāju pienākumu un tiesību apjomu, kā arī risinātu citus jautājumus īres tiesību jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu