Latgales partija grib paturēt Daugavpils mēra vietnieka amatu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Dukšinskis
Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Dukšinskis Foto: Ieva Lūka/LETA

Pašlaik Latgales partija (LP) nepametīs Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieka amatu, aģentūrai LETA apliecināja domes vicemērs Jānis Dukšinskis (LP).

Lai arī formāli politiskais spēks ir pametis koalīciju ar domes priekšsēdētāja Riharda Eigima "Mūsu partiju" (MP), Dukšinskis uzskata, ka partijai jābūt pārstāvētai domes vadībā, jāturpina iesāktie projekti, turklāt jāizstrādā arī nākamā gada pašvaldības budžets.

Viņš pats pašlaik negatavojas no amata atkāpties un uzskata, ka par viņa atbrīvošanu no amata jālemj deputātiem vai arī LP frakcijai, ja politiskais spēks redzēs, ka nespēj pildīt vēlētājiem dotos solījumus, atrodoties domes vadībā. Spiedienu pamest amatu Dukšinskis pēdējās nedēļās izjutis neesot.

Komentējot domes deputāta Andreja Elksniņa (S) izteikumus, ka MP un LP joprojām turpina strādāt koalīcijā, Dukšinskis apgalvoja, ka tieši "Saskaņa" ir tā, kas pašlaik veido koalīciju ar MP, par ko liecina gan balsojumi komitejās, gan Rīgas mēra Nila Ušakova paziņojumi sociālajos tīklos, ka "Saskaņa" atkal ir pārņēmusi varu Daugavpilī. Turklāt šodien domes sēdē komiteju, kuru vadībā pašlaik ir no "Saskaņas" ievēlētie deputāti, priekšsēdētājiem plānots noteikt atalgojumu, kas likumā nav paredzēts. LP grasās balsot pret šo priekšlikumu, jo uzskata to par izšķērdību.

Dukšinskis klāstīja, ka dome turpina darbu un pašlaik nav indikāciju, ka tā varētu nepildīt savas funkcijas. Viņam arī nav informācijas, ka būtu sākušās sarunas par jaunas koalīcijas veidošanu.

Vicemērs noliedza arī informāciju, ka viens no MP un LP nesaskaņu iemesliem ir izpilddirektora amats, kas kļūs vakants pēc tam, kad izpilddirektore Inga Goldberga sāks darbu 13. Saeimā. Šodien dome lems par viņas atbrīvošanu, un Dukšinskis stāstīja, ka politiskie spēki nemaz nav runājuši par amata pretendentiem, turklāt uz amatu tiks rīkots konkurss.

Savukārt Eigima vietnieks Aivars Zdanovkis (MP) aģentūrai LETA komentārus par koalīcijas iziršanu domē sniegt atteicās, jo šo jautājumu varot komentēt tikai pats Eigims. Zdanovskis apgalvoja, ka dome turpina darbu, viņš amatu pamest negrasās un presei nevajadzētu sacelt pārlieku lielu ažiotāžu.

Kā ziņots, LP izstājusies no koalīcijas ar Daugavpils mēra Eigima pārstāvēto MP, tādējādi koalīcija pilsētas domē vairs nedarbojas, paziņoja domes deputāts, LP priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Daugavpils domē ir pārstāvētas trīs partijas. Koalīcijā strādāja MP un seši LP deputāti. Savukārt opozīcijā ir partija "Saskaņa" ar pieciem deputātiem.

Tikmēr vienīgās domes opozīcijas partijas - "Saskaņas" - deputāts Elksniņš aģentūrai LETA pauda, ka vienīgā izeja, lai Daugavpils dome varētu strādāt konstruktīvi, ir atkārtotas domes vēlēšanas.

Lai arī Lāčplēsis paziņojis par iziešanu no koalīcijas ar Eigima pārstāvēto MP, Elksniņš uzskata, ka to nevar saukt par koalīcijas pamešanu. "Tā ir vienkārši fikcija. Viņi paziņo par iziešanu no koalīcijas, bet neprasa domes priekšsēdētājam atkāpties," uzskata Elksniņš.

Arī "Saskaņa" nerosinās Eigima atkāpšanos, jo politiskā spēka deputāti nav balsojuši ne par viņa, ne par viņa vietnieku apstiprināšanu amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu