Kims Čenuns tiekas ar Kubas prezidentu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/EPA/Scanpix

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns Phenjanā ticies ar Kubas prezidentu Migelu Diasu-Kanelu un pārrunājis pašreizējās starptautiskās situācijas svarīgākos jautājumus, pirmdien vēsta Ziemeļkorejas mediji.

Kubas prezidenta vizīte notiek laikā, kad Ziemeļkorejas un ASV sarunas nonākušas strupceļā, un tikai dažas dienas pēc tam, kad Vašingtona Kubai noteikusi jaunas ekonomiskās sankcijas.

Vašingtonas saites ar Havanu pēc vairāk nekā pusgadsimtu ilgušā saspīlējuma tika pilnībā atjaunotas 2015.gadā, tomēr, stājoties amatā ASV prezidentam Donaldam Trampam, tās atkal pasliktinājušās.

Kuba ir viens no nedaudzajiem Ziemeļkorejas sabiedrotajiem.

"Notika padziļināta domu apmaiņa par starptautiskās situācijas svarīgākajiem kopīgo bažu tematiem, un visos jautājumos tika panākts viedokļu konsenss," vēsta oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

Kuba iepriekš centusies apiet starptautiskās sankcijas, kas Phenjanai noteiktas tās kodolprogrammas dēļ.

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo svētdien paziņoja, ka tuvākajās dienās Ņujorkā plāno tikties ar Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna labo roku Kimu Jončolu, lai runātu par Ziemeļkorejas denuklearizāciju.

Phenjana sestdien brīdināja, ka varētu atjaunot kursu uz sava kodolarsenāla stiprināšanu, ja ASV neatcels tai noteiktās sankcijas.

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns, jūnijā pirmo reizi tiekoties ar Trampu, parakstīja visai neskaidri formulētu dokumentu, kurā pausta apņemšanās panākt Korejas pussalas "denuklearizāciju", taču kopš tā laika nav panākts vērā ņemams progress, un abas puses turpina diskutēt, kā būtu interpretējams šā dokumenta teksts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu