Tiešraide: Vējonis vēršas pie Saeimas; TVNET to tiešraidē apspriež ar Zatleru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 Ministru kabineta pēdējā sēde
Ministru kabineta pēdējā sēde Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunā sasaukuma Saeima šodien pulcējas uz savu pirmo sēdi. Šis notikums ir ne tikai ceremoniāli svinīgs, bet arī politiski nozīmīgs. TVNET piedāvā  šīs sēdes translāciju un šā notikuma būtiskāko brīžu apspriedi.

Centrālā loma 13. Saeimas pirmajā sēdē tiešā un pārnestā nozīmē ir Latvijas prezidentam. Raimonds Vējonis teica runu jaunajam parlamentam. Interese par to ir ļoti liela, ņemot vērā politisko svārstīgumu, deputātiem nespējot vienoties par valdības izveidošanu. 

Deķi savā virzienā velk katrs no galvenajiem premjerministra amata kandidātiem – Artis Pabriks, Jānis Bordāns un Aldis Gobzems.

Vairāki eksperti uzskata, ka bumba šobrīd ir prezidenta laukuma pusē – kamēr Vējonis nebūs izvēlējies vienu kandidātu, kam uzticēt valdības veidošanu, esošajā situācijā būtisks progress nav gaidāms.

Tas gaidāmajai prezidenta runai piešķir papildu nozīmīgumu, jo šī runa var iezīmēt nākamās valdošās koalīcijas aprises.

Šiem jautājumiem  veltīts pirmais projekta “TVNET. Ignatjevs. Bez kompromisiem” raidījums, kura translācija sākās plkst. 9.55 – dažas minūtes pirms 13. Saeimas pirmās sēdes.

Prezidenta uzrunu, kura portāla TVNET krievu valodas versijas auditorijai tiks piedāvāta krievu valodā, analizēs Oļegs Ignatjevs un eksprezidents Valdis Zatlers.

Sīkāk par pašu projektu lasiet šeit.

GALERIJA: Ministru kabineta pēdējā sēde

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu