Pagaidām lielākas izredzes tikt ievēlētai spīkera amatā ir Mūrniecei (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

​Pagaidām lielākas izredzes tikt ievēlētai Saeimas priekšsēdētāja amatā ir Inārai Mūrniecei (VL-TB/LNNK), liecina politiķu paustais.

Jaunā konservatīvā partija (JKP) atbalstīs savu kandidāti spīkera amatam - Dagmāru Beitneri-Le Gallu. Viņas kandidatūru pirmajā balsojumu kārtā plāno atbalstīt arī "KPV LV".

Mūrnieces kandidatūru atbalstīs nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK. Tāpat neoficiāli zināms, ka Mūrnieci atbalstīs arī "Attīstībai/Par!".

Pašreizējai Saeimas spīkerei atbalstu sola arī Zaļo un zemnieku savienība. "Jaunā Vienotība" savu lēmumu šajā jautājumā vēl neesot pieņēmusi, bet arī varētu atbalstīt Mūrnieci.

Tikmēr "Saskaņa" neatbalstīs nevienu no kandidātiem un, visticamāk, balsojumā par spīkeru nepiedalīsies.

Politiķi turpina konsultācijas par Prezidiju un tā amatpersonām.

Kā ziņots, uz spīkera amatu plāno kandidēt Beitnere-Le Galla un 12.Saeimas priekšsēdētāja Mūrniece. Citiem amatiem Prezidijā "Attīstībai/Par!" varētu virzīt Mariju Golubevu, "Saskaņa" - Andreju Klementjevu, "KPV LV" - Artusu Kaimiņu, bet Zaļo un zemnieku savienība - Gundaru Daudzi.

Vairāki politiskie spēki - "Attīstībai/Par!", "Jaunā Vienotība" - vēl nav pauduši, kā plāno balsot par Saeimas priekšsēdētāju.

GALERIJA: 13. Saeimas rudens sesijas pirmā sēde

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu