Izstāde Latviešu karavīrs Ogres muzejā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Izstādes "Latviešu karavīrs" afiša
Izstādes "Latviešu karavīrs" afiša Foto: Publicitātes foto

Ogres Vēstures un mākslas muzejā Lāčplēša dienas priekšvakarā 10.novembrī tiks atklāta izstāde „Latviešu karavīrs. 1918-1940”.

Izstādē tiks eksponēti ar Latvijas armijas militāro vēsturi saistīti priekšmeti no Gunāra Rusiņa, Jāņa Vigupa un Vladimira Balašova privātkolekcijām.

Šajā izstādē būs skatāma tikai daļa no apjomīgās un unikālās kolekcijas, kas veltīta latviešu karavīriem dažādos laika periodos no latviešu strēlnieku pulku veidošanās sākumiem līdz pat mūsdienām. Šoreiz, Latvijas simtgades jubilejā, tiks izstādīti priekšmeti, kas attiecas uz laika posmu no Brīvības cīņām līdz 1940.gadam – latviešu karavīru formas tērpi, apbalvojumi, krūšu nozīmes, medaļas un ordeņi (visu pakāpju Lāčplēša, Viestura un Triju Zvaigžņu ordeņi), diplomi, vimpeļi, fotogrāfijas, dokumenti, gleznas, kā arī karavīru personīgās lietas. Tā būs iespēja iepazīt ne tikai Latvijas bruņoto spēku un Latvijas valsts veidošanās vēsturi, bet arī atsevišķu latviešu karavīru dzīves stāstus un likteni laikmetu griežos.

Foto: Publicitātes foto

Bagātīgā kolekcija veidojusies daudzu gadu garumā un vēl arvien tiek papildināta. Balstoties uz savu kolekciju materiāliem, izstādes autori izdevuši divus apjomīgus izdevumus veltītus Latvijas valsts apbalvojumiem un Latvijas armijas krūšu nozīmēm.

Izstādes atklāšanas dienā – 10.novembrī, kā arī svētku dienās - 11. un 18.novembrī muzeja apmeklētājiem būs unikāla iespēja aplūkot augstāko Latvijas armijas apbalvojumu – I šķiras Lāčplēša Kara ordeni.

Izstāde būs apskatāma līdz nākamā gada 6.janvārim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu