Valdības sastāvs varētu būt zināms nākamās nedēļas vidū (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Potenciālais nākamās valdības sastāvs varētu būt skaidrs nākamās nedēļas vidū, uzskata premjera amatam nominētais politiķis Jānis Bordāns (JKP).

Bordāns žurnālistiem sacīja, ka nākamnedēļ, 12.novembrī, ar potenciāliem koalīcijas partneriem tiks apriests jautājums par topošās valdības darbu plānu. Savukārt otrdien un trešdien plānots runāt par atbildības jomu sadalījumu un konkrētām personālijām.

Bordāns atkārtoja, ka JKP savā pārziņā vēlētos Finanšu ministriju, Iekšlietu ministriju, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM). Starp finanšu ministra kandidātiem Bordāns minēja politiķus Gati Eglīti un Krišjāni Feldmani, iekšlietu ministra amata kandidāti ir Juta Strīķe un Juris Jurašs, bet viens no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata viens no kandidātiem varētu būt Tālis Linkaits.

JKP piedāvā "Jaunajai Vienotībai" uzņemties atbildību par Ārlietu ministriju, savukārt nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK varētu turpināt pārraudzīt Kultūras ministriju. JKP līdera vērtējumā, Edgars Rinkēvičs būtu labs ārlietu ministrs, bet VARAM pārraudzība būtu jāmaina un to nevajadzētu atkārtoti uzticēt pašreizējām ministram Kasparam Gerhardam (VL-TB/LNNK).

Bordāns sacīja, ka neviena no partijām nav nosaukusi Izglītības un zinātnes ministriju kā prioritāti. Pēc Bordāna domām, Tieslietu ministriju varētu vadīt "Jaunās Vienotības" vai apvienības "Attīstībai/Par!" pārstāvji.

Politiķis norādīja, ka par atbildības jomu sadalījumu vēl notiek diskusijas, turklāt ne visas partijas ir izteikušas savas prioritātes.

Jaunā konservatīvā partija šodien potenciāliem partneriem iesniegs savu redzējumu par valdības darba plāna projektu.

Bordāns uzskata, ka ceturtdien notikusī pirmā sarunu kārta ar potenciālajiem sadarbības partneriem ir tuvinājusi politiķus veiksmīgai valdības izveidei. Politiķis ceturtdien žurnālistiem atkārtoti pauda, ka iespēju izveidot veiksmīgu valdību vērtē kā 80% pret 20%.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu