Lāčplēša diena Rīgā - ko redzēt un kur būt?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
“Latvijas Goda aplis” Lāčplēša dienu atzīmēs Cēsu novadā
“Latvijas Goda aplis” Lāčplēša dienu atzīmēs Cēsu novadā Foto: publicitātes

Par godu Lāčplēša dienai, visas dienas garumā Rīga gaidāmi vairāki piemiņas pasākumi, militāro spēku parāde, lāpu gājiens, kā arī koncertu programma pilsētas kultūras centros un koncertzālēs.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde, Lāčplēša dienas piemiņas pasākumi sāksies no rīta plkst.9 ar ekumenisko dievkalpojumu Doma baznīcā.

Pēc tam dienas laikā Brīvības laukumā notiks Nacionālo bruņoto spēku (NBS) un Iekšlietu ministrijas vienību militārā parāde, kā arī ziedu nolikšanas ceremonija pie pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa. Jau tradicionāli atceres pasākums Rīgas atbrīvotājiem notiks arī Sudrabkalniņā, kur līdz ar amatpersonām piedalīsies NBS pārstāvji, bet par muzikālo noformējumu gādās NBS Zemessardzes orķestris un jauktais koris "Aura".

No plkst.16 līdz plkst.23 vakarā notiks tradicionālais pasākums "Brīvības cīnītāju gars cauri visiem laikiem". Tajā paredzēts lāpu gājiens no Rīgas Brāļu kapiem līdz Brīvības laukumam, svētbrīdis pie Brīvības pieminekļa un koncerts Latviešu strēlnieku laukumā. Koncertā muzicēs vīru kopa "Vilki", seno cīņu un folkloras kopa "Vilkači", folkloras draugu kopa "Skandinieki", postfolkloras grupa "Rikši" un grupa "Pienvedēja piedzīvojumi". Ap plkst.20 notiks uguns plosta palaišana Daugavā.

Savukārt Rīgas Anglikāņu Svētā Pestītāja baznīcā, pasākumā "Daugavmalā mierīgs vakars", izskanēs koncertprogramma "Dziedam jaunu dziesmu", kurā muzicēs Kristīne Adamaite, Ieva Parša un Artis Sīmanis, kā arī kori "Austrums" un "Stars".

Lāčplēša dienai veltīti koncerti notiks arī pilsētas centrā un apkaimēs. Rīgas Latviešu biedrības namā notiks dziesminieku koncerts "Dziesmas brīvai Latvijai", savukārt Latvijas Nacionālajā bibliotēkā skanēs koncerts "Sapnis un mīlestība", kurā dziedās sieviešu koris "Sapnis", solisti Evija Martinsone, Mārtiņš Šmaukstelis un Kristiāns Krievāns, kā arī muzicēs instrumentālā grupa.

Lielajā ģildē klausītāji gaidīti koncertā "Latviešu karavīru dziesmas", kurā piedalīsies vairāki kori, Orķestris "Rīga" un solisti Inese Romancāne un Ivars Cinkuss. Kultūras centrā "Ritums" apmeklētāji varēs klausīties folkloras kopu sniegumu, iesaistīties radošajās darbnīcās un baudīt siltu tēju.

Savukārt kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā un pilī šajā dienā būs pasākums "Salā jūra, Daugaviņa", kur parka teritorijā ikvienam interesentam būs iespēja apskatīt NBS tehniku un aprīkojumu, bet pils zālē varēs klausīties jaunā folka grupas "Jauno Jāņu orķestris" uzstāšanos.

Atzīmējot Lāčplēša dienu, Strazdumuižā notiks arī pasākums "Mēs savai Latvijai", kurā paredzēta dokumentālās filmas izrādīšana, lāpu gājiens, svecīšu aizdegšana un ugunskurs.

11.novembra krastmalā, kur iedzīvotāji šajā dienā aizdedz piemiņas svecītes, uz Rīgas pils fasādes Daugavas pusē būs skatāma slīdrāde par 1919.gada vēsturiskajiem notikumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu