Briedis pret Glovacki - fināls pirms fināla?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Sintija Zandersone/LETA

Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas pusfinālā pirmā smagā svara kategorijā Mairis Briedis spēkosies ar Polijas bokseri Kšištofu Glovacki. Visticamāk, ka šo cīņu varēs dēvēt par finālu pirms fināla, jo savā starpā spēkosies divi bijušie pasaules čempioni, kurus var uzskatīt par šā turnīra diviem spēcīgākajiem bokseriem.

Briedis svētdien pārspēja Armēnijā dzimušo Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru (Norairs Mikaeljans), savukārt Glovackis turpat Čikāgā uzveica Maksimu Vlasovu no Krievijas.

Patlaban vēl nav zināma Brieža - Glovacka cīņas norises vieta un laiks, tomēr var cerēt, ka duelis notiks Latvijā vai Polijā. Organizatoriem gan viena, gan otra valsts varētu būt izdevīga vieta cīņas rīkošanai, jo līdzjutēju interese abās nācijās prognozējama visai liela.

Otra pusfināla duelī pirmā smagā svara kategorijā spēkosies Juniers Dortikoss (Kuba) un Endrū Tabiti (ASV). Zīmīgi, ka visi četri ceturtdaļfināli noslēgušies ar 12 raundu cīņām, uzvarētāju nosakot pēc punktiem.

Supersērijas organizatori pirms turnīra favorīta statusu atvēlēja Briedim, kā otro numuru izlika Dortikosu, bet trešo numuru piešķīra Glovackim.

TVNET diskusijā Brieža bijušais treneris Sandis Kleins un cīņas sportu eksperts Jānis Eisaks pauda uzskatu, ka drīzāk Glovacki var uzskatīt par turnīra otro numuru, nevis Dortikosu.

Pašlaik 32 gadus vecais Glovackis karjerā izcīnījis 31 uzvaru (19 nokauti) un piedzīvojis 1 zaudējumu. Tāpat kā Briedis, arī viņš vienīgo zaudējumu cietis tieši pret Ukrainas bokseri Oleksandru Usiku.

2016. gadā Polijas pilsētā Gdaņskā notikušajā cīņā Glovackis piekāpās Usikam pēc punktiem 12 raundu cīņā. Polijas bokserim toreiz neizdevās aizstāvēt WBO pasaules čempiona jostu.

Kleins iepriekš minētajā diskusijā norādīja, ka Glovacka un Usika cīņā līdz 10. raundam bija neizšķirts. Līdzīgs scenārijs bija arī Brieža cīņā pret Ukrainas bokseri, kad Usiks izšķirošo pārsvaru panāca tieši pēdējos raundos.

Līdz ar to, vadoties pēc parādītā snieguma pret pirmā smagā svara neapstrīdamo pasaules čempionu Usiku, Latvijas un Polijas bokseri varētu spēkos būt ļoti līdzīgi.

Briedis: cīņai pret Glovacki gatavošos vairāk nekā jebkad iepriekš

Zīmīgi, ka Briedis un Glovackis karjerā abi ir izcīnījuši pasaules čempiona jostas, titula cīņā uzveicot Marko Huku no Vācijas.

Kšištofs Glovackis nogāž Marko Huku
Kšištofs Glovackis nogāž Marko Huku Foto: AFP/SCANPIX

2015. gadā Ņūdžersijā (ASV) cīņā par WBO pasaules čempiona jostu Glovackis ar nokautu 11. raundā uzveica Huku. Savukārt Briedis pērn aprīlī Dortmundē pēc punktiem 12 raundos pārspēja pieredzējušo Vācijas bokseri.

2017. gada 30. septembrī, kad Briedis supersērijas pirmās sezonas ceturtdaļfinālā Rīgā uzveica Maiku Peresu (Kuba), arī Glovackis viesojās Latvijā. Viņš vienā no vakara iesildošajām cīņām ar tehnisko nokautu uzveica Itālijas bokseri Leonardo Bruceze.

Interesanti, ka Glovackis profesionāla boksera karjeras sākumā trijās no pirmajām sešām cīņām tikās ar Latvijas bokseriem - otrā cīņa bija pret Klaidu Kristapsonu (2008. gads), piektā un sestā cīņa pret Jevgeņiju Andrejevu un Kasparu Ozoliņu (abas cīņas 2009. gadā).

Jāatzīmē, ka Glovackis ir kreilis, kas labročiem nozīmē pavisam savādāku gatavošanos cīņai. Briedim pēdējās četrās cīņās pretiniekos ir bijuši divi kreiļi - rakstā iepriekš jau minētie bokseri Peress un Usiks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu