Lielbritānijas princis Čārlzs svin 70.dzimšanas dienu

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Princim Čārlzam, kurš ir pirmais rindā uz Lielbritānijas troni, šodien aprit 70 gadi, bet viņš neplāno piedalīties nekādās publiskās svinībās. 92 gadus vecā karaliene Elizabete II jau nodevusi daļu savu pienākumu Čārlzam, taču viņa joprojām ir Apvienotās Karalistes valdniece.

Avoti karaļnamā ziņoja, ka trešdiena Čārlzam būs "normāla darbadiena", taču domājams, ka viņa dzimšanas diena šodien tiks atzīmēta privātās ģimenes svinībās.

Čārlzs jau ir piedalījies vairākos oficiālos pasākumos par godu viņa apaļajai jubilejai, tostarp vasaras dārza svētkos Bekingemas pilī.

Foto: SCANPIX

Pagājušajā nedēļā pārraidītā intervijā BBC Čārlzs solīja pieklusināt savus izteikumus par vides un citiem jautājumiem, ja viņš tronī nomainīs savu māti.

Čārlzs sacīja, ka līdz šim mēģinājis būt "bezpartejisks politiķis" un akceptēs "konstitucionālos parametrus", kas attiecas uz monarhiju.

Foto: SCANPIX

Princis uzsvēra, ka situācija pēc kāpšanas tronī būs pilnīgi citādāka nekā viņa pašreizējā pozīcija, un viņš noraidīja bažas, ka viņš varētu turpināt rīkoties tieši tāpat kā līdz šim.

Monarhi Lielbritānijā saskaņā ar tradīciju ir politiski neitrāli un ļoti reti nāk klajā ar paziņojumiem, kurus varētu saistīt ar aktuālās politikas jautājumiem.

Foto: SCANPIX

Čārlzs ir pirmais rindā uz troni, pēc tam seko viņa dēls princis Viljams un viņa bērni Džordžs, Šarlote un Luiss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu