Bordāns: vecās oligarhiskās partijas noraka valdības izveidi (37)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Bordāns
Jānis Bordāns Foto: Zane Bitere/LETA

Sabiedrība tika pievilta no vecu, oligarhisku partiju puses, jo tās norakušas valdības veidošanas procesu, preses konferencē sacīja nominētais premjera kandidāts Jānis Bordāns (JKP).

Bordāns kritizēja atsevišķus politiskos spēkus gan par to rīcību, gan par neiedziļināšanos Jaunās konservatīvās partijas (JKP) piedāvātajā valdības deklarācijā un aprēķinos.

Latvija kādu laiku būs bez "pārmaiņu valdības", žurnālistiem sacīja Bordāns, piebilstot, ka JKP jau no pirmās dienas neatlaidīgi strādājusi un sagatavojusi vairākus dokumentus, uz kā pamata varēja runāt par valdības darbiem.

"Simtgades priekšvakarā šī ir dāvana Latvijas sabiedrībai no vecajām oligarhiskajām partijām, kuras nevēlas atteikties no saviem resursiem, ko tās vēlas piesavināties," klāstīja JKP politiķis. JKP gan nav saistīta ne ar vienu no ekonomiskajām struktūrām, kas piedaloties resursu pārdalē, turpināja Bordāns, piebilstot, ka šis varētu būt iemesls, kāpēc sarunu process "tika torpedēts".

Vēl viens iemesls šodienas sarunu pavērsienam ir arī tas, ka, pēc vairāku partiju teiktā, tām neesot pieņemama Iekšlietu ministrijas nonākšana JKP pārziņā, apgalvoja Bordāns.

Bordāns norādīja, ka apvienība "Attīstībai/Par!" jau sākumā pārcēla tikšanos, bet šodien, neiepazīstoties ar precizēto valdības darba plānu, paziņoja par izstāšanos no sarunām. To pašu paziņojusi arī nacionālā apvienība, kā arī "Jaunā Vienotība", piebilda JKP līderis.

Bordāns jau sazinājies ar Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa kanceleju, lai tiktos ar viņu un skaidrotu situāciju. Partiju attieksme valdības veidošanas procesā ir necieņas izrādīšana gan pret sabiedrību, gan pret Latvijas amatpersonām un prezidentu, uzskata Bordāns.

JKP vēl nav atbildējusi uz jautājumu par to, vai tā paliks opozīcijā vai arī gatava runāt par darbu valdībā. "Šobrīd uz jautājumu par to, kas notiks tālāk, par mūsu iesaisti citās valdības, es nevaru komentēt," teica JKP līderis. Pēc prezidenta lēmuma JKP arī varēšot lemt par turpmākajiem soļiem.

JKP arī norādīja, ka pēc vakardienas sarunām precizēti jautājumi par priekšlikumiem un to ietekmi uz valsts budžetu. Turklāt darba plānā esot bijuši iekļautas visu piecu partiju prioritātes, ne tikai JKP mērķi, akcentēja Bordāns.

JKP arī informējusi, ka fiskālā ietekme lielākajiem piedāvātajiem pasākumiem laikā no 2019. gada līdz 2022. gada būtu 730 miljoni eiro. Ņemot vērā JKP piedāvājumus, palielinātos arī ieņēmumi - par 920 miljoniem eiro, uzsver JKP.

Kā ziņots, apvienība "Attīstībai/Par!" (AP), nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un "Jaunā Vienotība" (JV) nolēmušas izstāties no Jaunās konservatīvās partijas (JKP) vadītajām valdības veidošanas sarunām.

Līdz šim "KPV LV" bija vienīgā partija, kas bija paudusi skaidru atbalstu Bordāna veidotajai valdībai.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu