ASV aizturēts ar Pitsburgas šāvēju saistīts cilvēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Policija pie sinagogas Pitsburgā, kur notikusi apšaude
Policija pie sinagogas Pitsburgā, kur notikusi apšaude Foto: AP/Reuters/ScanPix

ASV par šaujamieroču turēšanas likumu pārkāpumiem aizturēts ar Pitsburgas sinagogas slaktiņa šāvēju Robertu Bauersu sociālajos tīklos saistītais Džefrijs Klārks juniors, kurš pats sevi raksturo kā balto nacionālistu, pavēstījis Federālais Izmeklēšanas birojs (FIB).

Klārks aizturēts pēc tam, kad radinieki pauduši bažas par viņa uzvedību. 30 gadus vecais Klārks aizturēts piektdien, bet otrdien pirmo reizi stājies tiesas priekšā.

Klārks sociālajos tīklos Bauersu dēvējis par varoni un brīdinājis, ka Pitsburgas sinagogas slaktiņš bijis "izmēģinājums gaidāmajām lietām".

Klārka radinieki sazinājušies ar FIB pēc tam, kad viņa jaunākais brālis dažas stundas pēc Pitsburgas slaktiņa izdarījis pašnāvību.

Klārks sacījis, ka viņš un brālis fantazējuši par "ebreju un melnādaino" slepkavošanu, norādīja FIB.

Kā ziņots, Pitsburgā 27.oktobrī bruņots vīrietis atklāja uguni sinagogā, nogalinot 11 un ievainojot sešus cilvēkus. Uzbrucējs aizturēts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu