Svētku uguņošanas laikā gaidāma laba redzamība (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

18. novembra vakarā Latvijā ieplūdīs vēsāks un sausāks gaiss, tāpēc svētku uguņošanas laikā gaidāma laba redzamība, lai gan iespējami nelieli un īslaicīgi nokrišņi, prognozē sinoptiķi.

Svētdien debesis pārsvarā klās mākoņi, daudzviet būs nelieli nokrišņi - pārsvarā īslaicīgs lietus, vietām arī sniega graudi un pārslas. Vairāk nokrišņu gaidāms valsts austrumos. Ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 9-13 metriem sekundē, piekrastē vietām līdz 17 metriem sekundē, un gaisa temperatūra būs +2..+7 grādi, vakarā kļūs par kādu grādu vēsāks.

Līdzīgi laikapstākļi gaidāmi arī pēcsvētku brīvdienā. Turpmāk kļūs vēsāks un teju ik nakti gaisa temperatūra lielā valsts daļā noslīdēs zem nulles, dažkārt neliels sals saglabāsies arī visas dienas garumā. Nokrišņu būs maz.

Iespējams, mēneša pēdējās dienās Latviju sasniegs arktiskās gaisa masas - iestāsies noturīgs sals un zemi daudzviet klās sniegs. Aukstajam gaisam plūstot pāri salīdzinoši siltajai jūrai un veidojoties gubu mākoņiem, vietām gaidāma intensīva snigšana.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu