Ungārija piešķir politisko patvērumu bēguļojošajam Maķedonijas ekspremjeram

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Ungārijas valdība piešķīrusi politisko patvērumu bijušajam Maķedonijas premjerministram Nikolam Gruevskim, kuram Maķedonijā piespriests divu gadu cietumsods par korupciju, otrdien ziņo ungāru laikraksts "Magyar Idok".

Laikraksts vēsta, ka Ungārijas imigrācijas dienests šādu lēmumu pieņēmis, balstoties uz Gruevska apgalvojumiem, ka viņa dzīvībai draud briesmas un Maķedonijas valdība vēlas ieslodzīt viņu nedemokrātiskiem līdzekļiem.

Gruevskis aizbēga no Maķedonijas pēc tam, kad tiesa 9.novembrī deva rīkojumu viņam ierasties cietumā, lai sāktu izciest divu gadu cietumsodu par varas ļaunprātīgu izmantošanu 2012.gadā.

Pēc tam, kad Gruevskis 12.novembrī neieradās cietumā, Maķedonija izdeva orderi viņa aizturēšanai, bet tobrīd Gruevskis jau bija aizbēdzis uz Ungāriju caur Albāniju, Melnkalni un Serbiju.

Visas trīs valstis apstiprināja, ka Gruevskis bijis to teritorijā, bet apgalvoja, ka nav varējušas viņu aizturēt bez aresta ordera.

Gruevskis, kurš bija premjerministrs no 2006. līdz 2016.gadam, maijā tika notiesāts par 600 000 eiro vērtas valdības automašīnas izmantošanu personīgiem ceļojumiem. Tiesa Skopjē oktobrī atstāja spriedumu spēkā.

Gruevskis tiek tiesāts arī vairākās citās lietās par korupciju un telefonsarunu nelikumīgu noklausīšanos, ko viņš licis veikt, kad bija premjera amatā. Viņš uzstāj, ka lietas ir politiski motivētas.

Gruevskim izmeklēšanas laikā tika atņemta pase, un nav zināms, kā viņam izdevās atstāt valsti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu