Jemenā no bada miruši 85 000 bērnu vecumā līdz pieciem gadiem (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Saskaņā ar labdarības organizācijas "Save the Children" ("Glābiet bērnus!") aplēsēm, Jemenas karā pēdējo trīs gadu laikā no bada un tā izraisītām slimībām varētu būt miruši gandrīz 85 000 bērnu vecumā līdz pieciem gadiem, vēsta ASV medijs CNN.

Veicot jaunu ANO datu analīzi, "Save the Children" eksperti aplēsuši, ka  periodā no 2015.gada aprīļa līdz 2018.gada oktobrim no bada Jemenā miris 84 701 bērns vecumā līdz pieciem gadiem.

Karadarbība starp šiītu nemierniekiem hutiešiem un starptautiski atzīto Jemenas valdību, kuru no 2015.gada marta militāri atbalsta Saūda Arābijas vadīta arābu valstu koalīcija, ir izraisījusi pašlaik lielāko humāno krīzi pasaulē, iepriekš ziņoja LETA.

Gandrīz četrus gadus ilgušajā karadarbībā dzīvību zaudējuši vismaz 10 000 cilvēku.

Kā informē ANO, smags pārtikas trūkums skar astoņus miljonus cilvēku, savukārt bada risks apdraud līdz pat 14 miljoniem cilvēku jeb pusi Jemenas iedzīvotāju.

Kopš Jemanas valdības un Saūda Arābijas koalīcijas īstenotās nemiernieku kontrolētās Jemenas ostas pilsētā Hudeidas blokādes, komerciālais pārtikas imports Jemenā ir samazinājies par 55 000 tonnu mēnesī, uzsver "Save the Children".

Šāds pārtikas apjoms var nodrošināt ar pārtiku 4,4 miljonus cilvēku, puse no kuriem ir bērni.

Kā norāda ANO, sagaidāms, ka no nepietiekama uztura Jemenā šogad kopumā būs cietuši 400 000 bērnu, kas ir par 15 000 vairāk nekā pagājušajā gadā.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu