40 miljoni diabēta slimnieku var palikt bez insulīna, brīdināts pētījumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Pasaulē pieaugot cukura diabēta slimnieku skaitam, var rasties problēmas ar nepieciešamā insulīna daudzuma pieejamību, vēsta ASV medijs CNN.

Līdz 2030.gadam kopumā aptuveni 79 miljoniem pieaugušo, kas slimo 2.tipa cukura diabētu, būs nepieciešams insulīns, tomēr, ņemot vērā pašreizējo medikamenta pieejamības līmeni, tikai puse no šiem cilvēkiem varēs iegūt insulīnu nepieciešamajā apjomā, secināts ekspertu pētījumā, kas šonedēļ publicēts žurnālā “Lancet Diabetes and Endocrinology”.

Vislielākās problēmas ar insulīna nodrošināšanu cukura diabēta pacientiem sagaidāmas Āfrikā, Āzijā un Okeānijā, brīdina eksperti.

Insulīns ir nepieciešams visiem cilvēkiem, kuri slimo ar 1.tipa cukura diabētu un daļai ar 2.tipa diabētu slimojošo cilvēku.

Izanalizējot Starptautiskās diabēta federācijas datus un dažādus pētījumus par diabēta izplatību 221 pasaules valstī, pētījuma autori prognozē, ka 2.tipa diabēta slimnieku skaits pasaulē 2030.gadā sasniegs 511 miljonus, salīdzinot ar 406 miljoniem šogad.

Sagaidāms, ka pieprasījums pēc insulīna nākamajos 12 gados palielināsies par 20%.

Pētījuma autori aicina pasaules valstu valdības aktīvāk strādāt pie tā, lai insulīnu padarītu pieejamāku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu