Spānijas premjers Kubas vizītē apmetīsies amerikāņiem aizliegtā viesnīcā

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas premjerministrs Pedro Sančess ceturtdien sāka vizīti Kubā, kur kāds no Spānijas līderiem pēdējoreiz viesojās pirms 32 gadiem, un vizītes gaitā plāno rīkot darījumu tikšanās viesnīcā, kuru ASV administrācija iekļāvusi amerikāņiem aizliegto vietu sarakstā.

Sociālistu partijas līdera Sančesa vēsturiskā vizīte vedina uz domām par attiecību uzlabošanos starp komunistu pārvaldīto Kubu un tās bijušo koloniālo metropoli Spāniju.

Sančesam divu dienu ilgajā vizītē ir paredzētas tikšanās ar Kubas amatpersonām un intelektuāļiem, kā arī darījumu tikšanās minētajā viesnīcā, bet nav gaidāms, ka viņš tiktos ar Kubas disidentiem.

Sančesu šajā vizītē pavada Spānijas ārlietu ministrs Žozeps Borreljs, rūpniecības, tirdzniecības un tūrisma ministrs Rejess Maroto, kā arī apmēram 20 uzņēmēju.

Sančesam paredzēts tikties ar Kubas prezidentu Migelu Diasu-Kanelu un parakstīt vairākas vienošanās. Piektdien viņš rīkos Kubas un Spānijas uzņēmēju tikšanos nesen atvērtajā viesnīcā "Grand Packard Hotel", kuru pārrauga Spānijas kompānija "Iberostar" un kas tiek uzskatīta par greznāko viesnīcu Kubā.

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija pagājušonedēļ iekļāva šo viesnīcu to vietu sarakstā, kuras ASV pilsoņiem ir aizliegts apmeklēt saistībā ar ASV sankcijām pret Kubu.

Kubu pirms 32 gadiem oficiālā vizītē apmeklēja Spānijas premjerministrs Felipe Gonsaless, kurš bija šajā amatā no 1982. līdz 1996.gadam un tāpat kā Sančess pārstāvēja Sociālistu partiju.

Deviņdesmito gadu beigās Kubā ieradās cits Spānijas premjers Hosē Marija Asnars, bet viņa ierašanās bija saistīta tikai ar starptautisku samitu, un Asnara labējā valdība bija zināma kā asa Kubas kritizētāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu