Raidījumā “Bez kompromisiem” neizslēdz iespēju, ka Vējonis varētu nosaukt bezpartejisku premjera kandidātu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Valsts prezidents Raimonds Vējonis norādījis, ka gadījumā, ja valdības veidošanas sarunās iesaistītās partijas līdz pirmdienai nebūs spējušas vienoties par vairākuma atbalstītu Ministru prezidenta amata kandidātu, tad otra iespēja tām vairs netiks dota. Lai apspriestu tālāko prezidenta rīcību, žurnālists Oļegs Ignatjevs uz sarunu aicinājis žurnālisti Aleksandru Poļeščuku un politikas vērotāju Juriju Sokolovski.

Varētu pieaicināt kādu cilvēku, kas ir no malas, lai izveidotu valdību. “Teorētiski tāda iespēja ir, kuluāros arī tiek piesaukti dažādi uzvārdi, personas, kurām varētu uzticēt veidot valdību,” pauda Poļeščuka.

Tāpat viņa pieļāva, ka valdības veidošanu, ja jaunās nevarēs vienoties, varētu uzticēt kādam no “vecajām” partijām, piemēram Zaļo un zemnieku savienībai. Pilnīgi izlsēgt nevarot arī “Saskaņu”.

Līdz šim redzēts, kā vecie politiķi māca jaunos, piemēram, Bordāna un Kaimiņa partiju, ka nepieciešams ievērot dažādus “noteikumus”, kāda ir bijuši iepriekš, teica Sokolovskis.

Viņš arī norādīja, ka nākamais premjers varētu tikt nosaukts no “Attīstībai/Par”. Vienlaikus, ja arī šis variants nestrādātu, tad varētu nosaukt kāds bezpartejisks premjers.

Vienlaikus Sokolovskis norādīja, ka šāds variants nebūtu ilgtspējīgs, jo partijas nevarētu vienoties.

Sokolovskis arī diskusijā pauda, ka Vējoņa lēmumā savu lomu varētu spēlēt arī tas, ka viņš vēlas būt pārvēlēts, taču pārvēlēšanai ir nepieciešama 51 balss, tāpēc viņš varētu rīkoties tā, lai “izpatiktu” pēc iespējas vairākiem politiskajiem spēkiem.

Kā ziņots, Vējonis šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja, ka gadījumā, ja valdības veidošanas sarunās iesaistītās partijas līdz pirmdienai nebūs spējušas vienoties par vairākuma atbalstītu Ministru prezidenta amata kandidātu, tad otra iespēja tām vairs netiks dota.

Prezidents neslēpa, ka viņam ir "plāns B", taču neatklāja, kāds tas ir, vien atzina, ka "partijām tas varētu nepatikt". Valsts pirmā persona gan norādīja, ka minētais "plāns B" nekādā gadījumā nav saistīts ar Saeimas atlaišanu.

"Es esmu devis termiņu līdz pirmdienai, lai partijas piedāvā [vairākuma atbalstītu premjera amata kandidātu]. Nu tad zināmā mērā var teikt, ka 26.novembris ir tas kritiskais brīdis. Ja partijas līdz tam nespēs vienoties, tad tām šādas tiesības vispār vairs netiks dotas," sacīja Vējonis.

Tikmēr partija "KPV LV" un apvienība "Attīstībai/Par!" (AP) lūgušas kopīgu pieņemšanu pie Valsts prezidenta pirmdien, lai runātu par valdības veidošanas gaitu.

Pilnu diskusiju krievu valodā iespējams noskatīties te:

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu