Brazīlijas policija izsniedz 22 aizturēšanas orderus korupcijas izmeklēšanā

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Brazīlijas policija
Brazīlijas policija Foto: EPA/Scanpix

Brazīlijas federālā policija piektdien izsniedza 22 aizturēšanas orderus izmeklēšanā par korupcijas un naudas atmazgāšanas shēmu, kas saistīta ar valsts naftas kompānijas "Petrobras" jaunas mītnes būvniecību Brazīlijas ziemeļaustrumu pilsētā Salvadorā.

Policija paziņoja, ka līdz šim ir aizturējusi 17 cilvēkus, bet sīkākas detaļas vēl nebija zināmas.

Brazīlijā jau vairākus gadus notiek plaša kukuļošanas izmeklēšana, kas nodēvēta par operāciju "Automazgātuve" ("Operacao Lava Jato") un kurā ir iesaistīta "Petrobras", politiķi un uzņēmēji.

Jaunie aizturēšanas orderi izsniegti dažas nedēļas pēc tam, kad federālais tiesnesis Seržiu Moru, kura vadītā pretkorupcijas izmeklēšana ir novedusi pie desmitiem politiķu un uzņēmēju notiesāšanas, atkāpās no amata un piekrita kļūt par tieslietu ministru jaunievēlētā prezidenta Žaira Bolsonaru valdībā.

Bijušais tiesnesis Moru toreiz sacīja, ka izmeklēšanu turpinās vietējie tiesneši valsts dienvidu pilsētā Kuritibā, kur ir iztiesātas daudzas no lietām šajā izmeklēšanā.

Citā pasākumā Moru paziņoja, ka viņš februārī nāks klajā ar likuma projektu par korupcijas un organizētās noziedzības apkarošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu