ZZS valde Trukšņa jautājuma risināšanu atstāj Jūrmalas frakcijas ziņā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.
Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Jūrmalas mēra Gata Trukšņa jautājuma risināšana ir atstājama Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Jūrmalas domes frakcijas kompetencē, pirmdien valdes sēdē vienojusies ZZS.

Kā informēja politiskā spēka valdes priekšsēdētājs Armands Krauze, jautājumā par Truksni šodien tika uzklausīti ZZS valdes locekļi, tajā skaitā apspriedē piedalījās ZZS valdes loceklis un Jūrmalas domes ZZS frakcijas deputāts Jānis Lediņš.

Politiskā spēka valde neizteica kādu ieteikumu, kā ZZS Jūrmalas domes frakcijai būtu jārīkojas. Frakcijas deputātiem ir jāpieņem savs lēmums un jāuzņemas atbildība par Truksni, norādīja ZZS valdes priekšsēdētājs.

Krauze reizē vērsa uzmanību, ka ZZS valde sēdē pauda bažas par Trukšņa neētisko rīcību. Vērtējumu pēc tiesiskiem apsvērumiem politiskais spēks varēšot sniegt, kad un ja būs stājies spēkā notiesājošs tiesas spriedums.

Vaicāts, vai tad, ja ZZS frakcija nelems par labu Trukšņa atbrīvošanai no amata, tas neveidos negatīvu tēlu par Zaļo un zemnieku savienību, Krauze atbildēja, ka ZZS Jūrmalas frakcijai, pieņemot savu lēmumu, ir jārēķinās ar iespēju, ka šāds lēmums var atstāt negatīvu ietekmi uz politisko spēku kopumā. Tāpat frakcija ir atbildīga par savu lēmumu vēlētāju priekšā, piebilda politiskā spēka valdes priekšsēdētājs.

Taujāts, vai ZZS valdes pozīcija neliecina, ka šī partijas institūcija cenšas izvairīties no lēmuma pieņemšanas šajā jautājumā, politiķis atbildēja noraidoši un skaidroja, ka valdei šajā situācijā nav juridisku un tiesisku instrumentu, ko izmantot, taču šādi instrumenti ir Jūrmalas frakcijas rīcībā. ZZS valde tieši par Truksni vairs nevar lemt, jo līdz ar darbības apturēšanu Latvijas Zaļajā partijā viņš vairs nedarbojas ZZS veidojošā partijā, pauda Krauze.

Vaicāts, vai ZZS nav pārāk decentralizēta lēmumu pieņemšana šajā jautājumā, Krauze atbildēja, ka politiskajā spēkā vienmēr ļoti nozīmīgs ir vietējo partijas biedru un pārstāvju viedoklis, un ka ZZS Jūrmalas frakcija darbojas autonomi, līdzīgi kā pašvaldības darbojas autonomi no valsts.

Jau vēstīts, ka Krauze iepriekš raidījumā "TV3 ziņas" prognozēja, ka, ja Truksnis neatkāpsies no amata pats, ZZS valde, visticamāk, aicinās partijas Jūrmalas domes frakciju lemt par viņa atsaukšanu.

Kā ziņots, Ģenerālprokuratūra Truksnim uzrādījusi apsūdzību lietā par ZZS, iespējams, nelikumīgu finansēšanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Pret Jūrmalas mēru sākta kriminālvajāšana par ZZS nelikumīga finansējuma pieņemšanu lielā apmērā un par dokumenta viltošanu un viltota dokumenta izmantošanu.

Truksnis iesaistīts arī citos skandālos, turklāt TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš vēstīja, ka Valsts policija politiķi sodījusi par narkotisko vielu uzglabāšanu, jo pie viņa mājās atrasta šļirce ar kokaīna paliekām. Viss minētais gan līdz šim nav traucējis Truksnim saglabāt Jūrmalas mēra amatu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu