Bijušo Trampa kampaņas vadītāju Manafortu apsūdz melošanā izmeklētājiem

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bijušais ASV prezidenta Donalda Trampa kampaņas vadītājs Pols Manaforts
Bijušais ASV prezidenta Donalda Trampa kampaņas vadītājs Pols Manaforts Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais ASV prezidenta Donalda Trampa kampaņas vadītājs Pols Manaforts ir pārkāpis vienošanos par vainas atzīšanu, jo ir melojis izmeklētājiem, pirmdien paziņoja prokurori iesniegumā tiesai.

Manaforts septembrī tiesā atzina vainu apsūdzībās sazvērestībā ar mērķi apkrāpt valsti un tiesas darba traucēšanā, piekrītot sadarboties ar ASV īpašā prokurora Roberta Millera komandu, kas izmeklē Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās un Trampa kampaņas iespējamos sakarus ar Krieviju.

Šī vienošanās ļāva Manafortam izvairīties no otras tiesas prāvas par naudas atmazgāšanu un nelikumīgu lobēšanu, bet viņam var tikt piespriests līdz desmit gadiem ilgs cietumsods.

"Pēc vienošanās par vainas atzīšanu parakstīšanas Manaforts izdarīja federālus noziegumus, melojot Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB) un Īpašā prokurora birojam par dažādiem jautājumiem, un tas nozīmē vienošanās pārkāpumus," paziņoja prokurori iesniegumā tiesai.

Viņi atzīmēja, ka šīs vienošanās "pārkāpšana atbrīvo valdību no jebkādām saistībām, kādas tai ir pēc šīs vienošanās".

Manaforta juristu komanda tajā pašā iesniegumā iebilda pret šo valdības apgalvojumu.

"Manaforts ir sniedzis informāciju valdībai, cenšoties pildīt savas sadarbības saistības. Viņš uzskata, ka ir sniedzis patiesu informāciju, un nepiekrīt šim valdības sniegtajam raksturojumam un tam, ka būtu pārkāpis vienošanos," rakstīja viņa juristi.

Manaforts atsevišķā prāvā augustā tika atzīts par vainīgu astoņās apsūdzībās, tostarp par krāpšanos ar nodokļiem un banku krāpniecību.

Šīs apsūdzības un tās, kurās viņš septembrī atzinās, nav saistītas ar Trampa kampaņu. Tās saistītas ar Manaforta darījumiem ar bijušo Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču un viņa pārstāvēto partiju laikā no 2005.gada līdz 2014.gadam.

Manaforts 2016.gada jūlijā kļuva par Trampa kampaņas vadītāju, bet pēc diviem mēnešiem bija spiests atkāpties, gaismā nākot faktiem par viņa darījumiem ar Janukoviču, kas bija tuvs Krievijas valdības sabiedrotais.

ASV federālā tiesnese jūnijā piemēroja Manafortam pirmstiesas apcietinājumu. Pirms tam Manafortam bija piemērots mājas arests, taču tiesnese Eimija Bermana Džeksone mainīja viņam piemēroto drošības līdzekli, pastāvot aizdomām, ka Manaforts mēģinājis ietekmēt lieciniekus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu