Populistu premjera kandidāts un vienīgā sarkanā līnija. Ārvalstu mediji par Gobzema nomināciju (24)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis pirmdien jaunās valdības veidošanu uzticēja "KPV LV" premjera amata kandidātam Aldim Gobzemam. Ārvalstu mediji raksta, ka populistu partijas kandidātam būs divas nedēļas laika, lai izveidotu valdību, kas neizdevās pirmajam Vējoņa izraudzītajam premjera amata kandidātam - Jānim Bordānam no JKP.

Oktobrī notikušajās Saeimas vēlēšanās "KPV LV" palika otrie aiz visvairāk balsu ieguvušās "Saskaņas" - "Krievijai draudzīgās" partijas, raksta "Politico.eu". "Iepriekš citas partijas strādājušas kopā, lai "Saskaņa" nevarētu būt valdošajā koalīcijā par spīti tam, ka tā ir vispopulārākā partija, un Gobzems pirmdien sacīja, ka esot izslēdzis iespēju veidot koalīciju ar "Saskaņu"," norāda "Politico.eu" žurnāliste Elīna Šārta.

"Apsolu, ka es līdz mūža galam darīšu visu, lai latvieši varētu dzīvot pārticībā un saticībā," Gobzema vārdus citē žurnāliste.

Ja Gobzemam izdosies izveidot valdību, tajā, visticamāk, būs piecas vai sešas partijas, prognozē raidorganizācijas "Bloomberg" žurnālists Ārons Eglītis. Vairāki ārvalstu mediji norādījuši uz vēlēšanu rezultātiem, kas noveda pie sadrumstalotas Saeimas un grūtībām izveidot valdību.

Viņš norāda, ka kopš neatkarības atgūšanas Latvijā pie varas bijušas valdības, kas centušās panākt tuvākas attiecības ar Eiropu un ASV, nevis Krieviju. Kā raksta aģentūra "Reuters", Gobzems solījis veikt pārrunas ar centriski labējām partijām, taču "Saskaņu" nosauca kā vienīgo, ar ko nevēlas sadarboties.

"Bloomberg" ir vienīgais ārvalstu medijs, kas rakstā par Vējoņa nominēto premjera amata kandidātu uzsvēris iespējamās problēmas ar Gobzema pielaidi valsts noslēpumam. "Gobzems sacīja, ka viņam nebūšot problēmu saņemt pielaidi," politiķa teikto atreferē "Bloomberg".

Visos rakstos uzsvērts, ka Latvijas reputāciju iedragājuši korupcijas un naudas atmazgāšanas skandāli - bankas ABLV skandāls un Latvijas Bankas vadītāja Ilmāra Rimšēviča aizturēšana aizdomās par korupciju.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu