Itālija neparakstīs ANO migrācijas paktu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte
Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte Foto: Reuters/ScanPix

Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte trešdien paziņoja, ka viņa valsts neparakstīs pretrunīgi vērtēto Apvienoto Nāciju Organizācijas Globālo migrācijas paktu, pievienojoties virknei citu ANO dalībvalstu, kas par šādu lēmumu pavēstījušas iepriekš.

Itālija nepiedalīsies 10. un 11.decembrī Marrākešas pilsētā Marokā gaidāmajā Apvienoto Nāciju Organizācijas konferencē, kurā paredzēts apliecināt dalībvalstu politisko atbalstu ANO Globālajam migrācijas paktam, pavēstīja Konte.

Pēc viņa teiktā, valdība izlēmusi šo jautājumu deleģēt parlamentam un likumdevēji debates sāks tikai pēc konferences.

Tiesiski nesaistošais ANO Globālais migrācijas pakts tika pabeigts jūlijā, un decembrī to plānots oficiāli parakstīt ANO samitā Marokā, bet janvārī oficiāli apstiprināt ar ANO Ģenerālās Asamblejas rezolūciju. Pakta mērķis ir atvērt legālās migrācijas ceļus, lai varētu labāk vadīt arvien pieaugošo migrantu plūsmu.

Par atteikšanos šo dokumentu parakstīt jau iepriekš paziņojušas ASV, Austrālija, Austrija, Bulgārija, Čehija, Horvātija, Izraēla, Polija, Šveice un Ungārija.

Pakta atbalstītāji apgalvo, ka tas uzlabošot migrācijas plūsmu vadību un aizsargāšot cilvēktiesības, kamēr tā kritiķi brīdina, ka šis dokuments migrāciju ekonomisku iemeslu dēļ pasludina par cilvēktiesībām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu