Porošenko apmeklē militāro bāzi pie Ukrainas robežas ar Krieviju

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Porošenko apmeklē militāro bāzi pie Ukrainas robežas ar Krieviju
Porošenko apmeklē militāro bāzi pie Ukrainas robežas ar Krieviju Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko trešdien apmeklējis militāro apmācību bāzi Čerņihivas apgabalā, kas robežojas ar Krieviju un Baltkrieviju, ziņo aģentūra "Reuters".

Kā ziņots, Porošenko trešdien parakstīja likumu par karastāvokļa noteikšanu valstī, reaģējot uz Kerčas šaurumā notikušo Krievijas uzbrukumu Ukrainas kuģiem. 

Karastāvoklis ir spēkā desmit pierobežas apgabalos no 26.novembra līdz 26.decembrim.

VIDEO: Porošenko apmeklē militāro bāzi pie Ukrainas robežas ar Krieviju

Porošenko otrdien intervijā televīzijā paziņoja, ka Krievija ir ievērojami palielinājusi savu militāro klātbūtni pie Ukrainas robežas, un brīdināja, ka šāda militārās klātbūtnes palielināšanās nozīmē, ka Ukrainai draud pilna apjoma kara izcelšanās ar Krieviju.

Porošenko sacīja, ka Ukrainas bruņotajiem spēkiem uzdots būt pilnā kaujas gatavībā.

"Mums jānodrošina efektīva karavīru apmācība. Lai tad, kad tas būs vajadzīgs, ienaidnieks tiktu sakauts un samaksātu augstu cenu par bezatbildīgo lēmumu iebrukt Ukrainas teritorijā," trešdien militārās bāzes apmeklējuma laikā paziņoja Porošenko.

"Mēs galvenokārt koncentrējamies uz aizsardzības spēju atjaunošanu, militāro vienību nostiprināšanu un karavīru pārgrupēšanu, ja tas būs nepieciešams," preses konferencē norādīja Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštāba komandiera vietnieks Rodions Timošenko.

Robežsardzes posteņos Ukrainas austrumos palielināts darbinieku skaits.

Karastāvoklis noteikts desmit reģionos, kas atrodas pie Krievijas robežas vai robežojas ar teritorijām, kuras kontrolē Krievijas atbalstītās kaujinieku bandas, kā arī piekrastē gar Azovas jūru un Melno jūru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu