Kolkasraga pludmale - viens no skaistākajiem neskartajiem liedagiem pasaulē (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

"Pastāv maģiska liedagu brīnumzeme, par kuru nezina pat daudzi pieredzējuši ceļotāji. Šīs pludmales atrodas prom no iestaigātajām takām, tās ir apburoši eksotiskas un brīvas no tūristu bariem - īsāk sakot, tur jūs atradīsiet paradīzi," raksta portāls "FlightNetwork", kas apkopojis sarakstu ar 50 pasaules labākajām neskartajām pludmalēm 2018.gadā. Kolkasraga pludmale topā ieņem godpilno 20.vietu.

Pludmales neskarto skaistumu portāls novērtējis ar deviņām ballēm no desmit, savukārt smilšu un ūdens kvalitātei dots vērtējums 7.

Foto: Postimees

"Piedzīvo zeltainās smiltis Kolkasraga pludmalē Latvijas krastos, kur satiekas divas jūras. Uzkāp Kolkasraga skatu tornī, lai redzētu ne ar ko citu nesalīdzināmus skatus, nogaršo vietējo kūpinātās zivis un noskaties saulrietu vai saullēktu," iesaka topa autori.

"Tevi apburs šī mazā paradīze."

GALERIJA: Kolkasraga pludmale 

Pasaules 50 labāko neizpētīto liedagu saraksts balstīts uz vairāk nekā 1200 žurnālistu, redaktoru, blogeru un tūrisma aģentūru viedokļiem. 

Saraksta pirmo vietu ieņem Vestrahornas pludmale Islandē, kura līdzās esošajā vikingu apmetnē uzņemtas seriāla "Game of Thrones" ("Troņu spēle") ainas. Vestrahornas kalnu pakājē atrodas melno smilšu pludmale, kuras neparastais skaistums savaldzinās jebkuru dabas mīļotāju, kaut arī gada vidējā temperatūra tur ir vien 3,4 grādi pēc Celsija.

Otrajā vietā ierindojas Krētas Adžiofaradžo pludmale. Klinšu ieskautais akmeņu liedags var lepoties ar kristāldzidru ūdeni. Savukārt trešo vietu ieņem Kanonbīča Oregonas štatā, ASV.

Pilnu sarakstu var apskatīt šeit.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu