Tramps uz ģenerālprokurora amatu virzīs Viljamu Baru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps uz ģenerālprokurora amatu piektdien izvirzījis Viljamu Baru, kurš šo posteni ieņēmis jau prezidenta Džordža Buša seniora laikā.

Baram amatā jānomaina Džefs Sešonss, kurš novembrī bija spiests atkāpties, pieaugot Baltā nama spiedienam saistībā ar īpašā prokurora Roberta Millera izmeklēšanu, kuras uzdevums ir pārbaudīt Krievijas iespējamo iejaukšanos ASV vēlēšanās.

Bars ir "brīnišķīgs cilvēks, brīnišķīga persona," paziņojis Tramps. "Viņš no pirmās dienas bija mana galvenā kandidatūra (..). Cienījams republikānis, kuru ciena [arī] demokrāti."

Tāpat Tramps piektdien paziņojis, ka nominēs Valsts departamenta preses sekretāri Heteri Nauertu ASV vēstnieka ANO amatam.

Ja Senāts apstiprinās Nauertes kandidatūru, viņa pārņems šo amatu no līdzšinējās ASV vēstnieces ANO Nikijas Heilijas, kura oktobrī paziņoja par savu atkāpšanos, neminot iemeslus.

ASV medijos 48 gadus vecā Nauerte jau kopš novembra minēta kā galvenā kandidāte uz šo amatu.

"Viņa ir ļoti talantīga, ļoti gudra, ļoti ātra, un es domāju, ka viņu respektēs visi," sacīja Tramps.

Nauerte bija diskusiju vadītāja un korespondente konservatīvajā kabeļtelevīzijas kanālā "Fox News", pirms viņa 2017.gada aprīlī sāka strādāt Valsts departamentā. Viņa bija valsts sekretāra vietnieka pienākumu izpildītāja sabiedriskās diplomātijas un sabiedrisko lietu jomā no šī gada marta līdz oktobrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu