Nākamnedēļ Internetā tiks publicēta daļa čekas maisu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Jau nākamnedēļ Latvijas Nacionālais arhīvs (LNA) savā interneta vietnē publicēs vairākus bijušās Latvijas PSR Valsts drošības komitejas (VDK) dokumentus jeb tā sauktos čekas maisus, portālam TVNET apliecināja LNA vadītāja Māra Sprūdža. 

LNA publicēs tādus dokumentus kā VDK darbinieku telefongrāmatas, kuras satur informāciju par VDK štata darbiniekiem, ārštata operatīvo darbinieku uzskaites kartotēku, aģentūras statistisko un alfabētisko kartotēku u.c.  Šie dokumenti Totalitārisma seku dokumentēšanas centram bija jānodod LNA līdz šā gada 3. decembrim un, kā norādīja Sprūdža, dokumenti ir saņemti. 

Kā ziņots, īsi pirms vēlēšanām, 4. oktobrī, Saeima galīgajā lasījumā pieņēma likumu par bijušās VDK dokumentu publiskošanu internetā šogad.

Papildus augstākminētajiem dokumentiem pieņemtais likums nosaka publiskot arī pieejamos Latvijas Komunistiskās partijas Centrālās komitejas aprakstus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu