Vecmāmiņu metodes, kas atbaidīs zirnekļus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Aukstajā ziemas laikā zirnekļi mājoklī nav reta parādība – garkājainie kukaiņi mēģina pārlaist skarbo Latvijas ziemu siltas mājas tumšākajos stūros. Kaut gan zirnekļi nav pats ļaunuma iemiesojums un mājiniekiem pāri nedarīs, tie bieži vien daudziem izraisa pamatīgas bailes. Lai mājoklī nesāktos zirnekļu invāzija, ņem talkā šos padomus.

Kastaņi

Lai gan kastaņu sezona jau sen beigusies, katram mājās ir atrodams vismaz viens sarkanbrūnais bumbulis. Uzskata, ka kastaņi īpaši nepatīk zirnekļiem, tāpēc tos ir vērts novietot uz palodzēm vai skapjaugšām, kur laiku pa laikam uzrodas kāds zirnekļu tīkls. Ņem vērā, ka kastaņi var būt indīgi kaķiem un suņiem, tāpēc, pirms izliec tos redzamās vietās, konsultējies ar veterinārārstu.

Foto: Unsplash

Piparmētru eļļa

Zirnekļi vairīsies no ēteriskajām eļļām, it īpaši piparmētru. Šīs eļļas spēcīgais aromāts nepatīk ne tikai zirnekļiem, bet arī mušām un citiem lidoņiem. Lai izgatavotu kukaiņu atbaidītāju, izsmidzinātājā iepildi vārītu ūdeni un aptuveni 15 līdz 20 pilienus piparmētru eļļas un izsmidzini vietās, kur parasti uzrodas zirnekļu tīkli. Līdz ar kukaiņu atbaidīšanas funkciju šī metode arī uzlabos mājas aromātu.

Foto: Unsplash

Ciedra koksne

Ciedru parasti mēdz izmantot kā naktstauriņu un kožu atbaidītāju, taču šis koks diezgan efektīvi atbaidīs arī zirnekļus. Iegādājies saimniecības preču veikalā ciedra bumbiņas vai kubus un izliec tos zirnekļu iecienītākajās vietās.

Citrusaugļi

Tāpat kā piparmētru eļļa, arī citronu un citu citrusaugļu aromāts zirnekļiem neies pie sirds, tāpēc mājas uzkopšanā dod priekšroku līdzekļiem ar citronu aromātu. Izmēģini arī aromātiskās sveces ar citronzāles smaržu.

Foto: Unsplash

Etiķis

Etiķis darbojas līdzīgi kā aromātiskās eļļas, un arī tas būs efektīvs dabiskais zirnekļu atbaidītājs. Izsmidzinātājā iepildi ūdeni un etiķi attiecībā pusi uz pusi. Izsmidzini etiķa mikstūru mājokļa tumšākajos stūros un spraugās. Uzmanies no lakotu virsmu apsmidzināšanas – etiķis var bojāt spīdīgo virsmu un padarīt to nespodru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu