Protestējoši lauksaimnieki Polijā bloķē nozīmīgu automaģistrāli (1)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Lauksaimnieki Polijā trešdien rīko protesta akciju, kuras laikā bloķēta svarīga automaģistrāle pie Varšavas, un lauksaimnieki solījuši turpināt blokādi, līdz premjerministrs neuzklausīs viņu problēmas.

Vairāki desmiti lauksaimnieku dzeltenās vestēs pulcējušies uz A2 automaģistrāles, trešdienas rītā izraisot satiksmes sastrēgumu vairāku kilometru garumā uz austrumiem no Varšavas.

Lauksaimnieki norāda, ka Polijas valdība nav tiem izmaksājusi kompensācijas par zaudējumiem, kuri radušies pēc cūku nokaušanas, kas bijusi nepieciešama, lai apturētu Āfrikas cūku mēra izplatīšanos.

Tāpat viņi pauž iebildumus pret Ukrainas produktu importu, kas samazina Polijas lauksaimnieku saražotās produkcijas cenas. Lauksaimnieki uzskata, ka Ukrainas pārtikas produkti, visticamāk, satur pesticīdus, un pieprasa, lai valdība noteiktu nepieciešamību pārtikas produktus marķēt ar to izcelsmes valsti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu