Kāpēc tautas kalpiem par baltu velti pienākas dārgas biļetes uz kultūras pasākumiem? (12)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

"Nesen apmeklēju brīnišķīgu koncertu "Mūsu operai - 100", kuru atļauties var tikai retais. Skatītāju vidū bija ne tikai visi mūsu valsts prezidenti, bet arī vairums jaunievēlēto deputātu ar otrajām pusēm," tā savu vēstuli iesāk raidījuma "4. studija" skatītāja. Viņa uzsver, ka biļetes "parastajiem cilvēkiem" uz šo pasākumu bija ļoti dārgas, un vaicā, kāpēc jaunie Saeimas deputāti saņem bezmaksas ielūgumus uz smalkiem kultūras pasākumiem, it īpaši ņemot vērā, ka pirms vēlēšanām daļa no viņiem zūdījās par naudas nesaprātīgu tērēšanu. 

Kā skaidro Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) pārstāve Irbe Treile, lēmums uz šo pasākumu uzaicināt visus jaunievēlētos deputātus, ministrus un prezidentus tika pieņemts ar izglītojošu mērķi.

"Ne visi Saeimas deputāti bieži atrod ceļu uz operu un zina, kur tā atrodas. Šim aicinājumam bija izglītojošs mērķis, lai nākamajos gados lēmumus par kultūras jomas nākotni pieņemtu kompetenti un zinoši cilvēki," saka Treile.

Līdz ar bezmaksas ielūgumu deputāti saņēma arī karti, kā nokļūt no Saeimas līdz operai, taču karte ceļu uz operu palīdzēja atrast vien aptuveni 60 tautas kalpiem. 

Vaicāta, kurš tad īsti maksā par šīm deputātu privilēģijām, Treile atbild: "LNOB saskaņā ar līgumu par valsts budžeta izmantošanu ir tiesības līdz 6% no kopējā biļešu skaita izsniegt ielūgumos reprezentācijas vajadzībām."

Ielūgumus uz pirmirzrādēm izsniedz arī Latvijas Nacionālais teātris (NT) un Dailes teātris. Tiesa, NT uz pirmizrādēm aicina vien valsts pirmās amatpersonas un ar kultūras jomu saistītas amatpersonas. 

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu