Mūrniece: bijām ļoti tuvu bīstamai robežai (33)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ināra Mūrniece.
Ināra Mūrniece. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc tam, kad izgāzās arī ekspolitiķa Aināra Šlesera iespējamās valdības veidošana, radās sajūta, ka esam ļoti tuvu bīstamai robežai, tāpēc pašlaik valdības veidošanas procesā politiķiem savas ambīcijas ir jānoliek malā, izriet no Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces paustā svētdien nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) kongresā.

Par Šlesera valdības veidošanu Mūrniece apzīmēja politiķa Alda Gobzemu (KPV LV) mēģinājumus sastādīt Ministru kabinetu. Gobzema piedāvājums faktiski pilnībā sakrita ar Šlesera pozīciju, kuru viņš bija izklāstījis laikrakstā "Dienas Bizness".

"Pēc tam, kad izgāzās arī Šlesera iespējamās valdības veidošana, radās sajūta, ka esam ļoti tuvu bīstamai robežai. Tieši tādēļ personību un arī partiju ambīcijas tagad ir jāliek malā un jādomā, kā Latvija dzīvos nākamos četrus gadus, kas ievada mūsu valsts otro gadu simtu," pauda Mūrniece.

Saistībā ar pašlaik aktuālajiem notikumiem Rīgas domē un "Rīgas satiksmē", Mūrniece norādīja, ka

korupcija visvairāk traucē dzīvot labāk, bagātāk un ar lielāku pārliecību par rītdienu. "Korupcija ir arī drošības jautājums," pauda Saeimas priekšsēdētāja, norādot, ka viņa lielas cerības liek uz Jēkaba Straumes vadīto Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB).

"Sabiedrība šajās dienās burtiski saviļņojās, un tas ir tāpēc, ka šobrīd ikviens ar lielu cerību skatās uz KNAB darbību korupcijas lietu risināšanā.

Ir būtiski radīt pārliecību, ka korupciju var mazināt, ka valsts apzagšana nepaliks nesodīta," akcentēja nacionālās apvienības politiķe.

Mūrniece norādīja, ka Saeimas vēlēšanās politiskais spēks sevi apliecināja kā komanda. VL-TB/LNNK būtu gribējuši augstākus rezultātus, "taču pretēji vairāku konkurentu piedāvātājām piena upēm un ķīseļa krastiem, mēs piedāvājām darbu sarakstu, ko apņemamies veikt Latvijas labā", pauda politiķe.

Saeimas priekšsēdētāja norādīja, ka politiskais spēks piedāvāja darbu valsts drošības labā, ģimeņu labā, latviešu valodas stiprināšanas labā, kultūras labā.

"Un tas bija laikā, kad daudzi vēlējās ko nedzirdētu, neredzētu, varbūt pat eksotisku," skaidroja Mūrniece.

Gan Mūrniece, gan VL-TB/LNNK līderis Raivis Dzintars savās runās norādīja uz mazajiem finanšu izdevumiem vēlēšanās. No iepriekšējās valdības partijām nacionālajai apvienībai ir labākais rezultāts un katra deputāta vieta iegūta ar sešreiz mazākiem naudas ieguldījumiem kampaņā nekā jebkurai citai valdības partijai, pauda nacionālās apvienības priekšsēdētājs.

Kā ziņots, nacionālā apvienība svētdien pulcējas ikgadējā kongresā, kurā tiks ievēlēts partijas priekšsēdētājs, valde un ētikas komisija. Uz partijas priekšsēdētāja amatu kandidēs tikai tās pašreizējais līderis Dzintars.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu