Trešā advente jeb kristieši iededz mīlestības sveci! (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Šodien kristieši aizdedz jau trešo adventes vainaga svecīti, kas nozīmē, ka jau pēc nedēļas tiks svinēti gada baltākie un ģimeniskākie svētki - Ziemassvētki! Iededzot trešo sveci Adventa vainagā, gribas domāt par mīlestību, jo Ziemassvētki taču ir lielākā Dieva mīlestības izpausme un jau pavisam drīz šie svētki ienāks katrā ģimenē un sirdī.

3. adventes svētdiena pēc baznīcas simbolikas

«Gaudete - priecājieties!» Prieks ir Svētā Gara klātbūtnes auglis. Prieks ir zīme, ka cilvēks apzinās savu piederību Dievam. Apustulis Pāvils un evaņğēlists Matejs aicina dzīvot garā un pacietībā.

Rūpes un bailes aizsedz Dieva klātbūtni un liek cilvēkam dzīvot, paļaujoties tikai pašam uz sevi. Bet apziņa par Kunga tuvumu un cerība uz Viņa drīzo atnākšanu stiprina cilvēku sirdis.

Foto: depositphotos.com

Trešās adventes pasākumi Rīgā

16.decembrī plkst. 16:00 Rīgas Svētā Pētera baznīcā izskanēs 3. Adventa koncerts “Cantus Angelicus”. Romantiskā, cilvēkmīlestības pilnā Ziemassvētku koncertprogrammā pirmo reizi kopā muzicēs Anta Jankovska (soprāns) un “NYX Trio”, Anete Toča (flauta), Tatjana Ostrovska (vijole) un Ieva Sarja (klavieres). Koncertā skanēs pasaules slavenāko romantiķu vokālā un instrumentālā kamermūzika, vācu, itāļu un franču Ziemassvētku dziesmas Jutas Bērziņas – Zīles aranžijās.

Svētdien, 16. decembrī plkst. 16.00 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra “Mazā Ģilde” Lielo zāli piepildīs bērnu balsis, Ziemassvētku mūzika, piparkūku smarža un sirsnīga latviešu tautas pasaka, kuru izstāstīs un izdziedās bērnu un jauniešu vokālais ansamblis “Kolibri” un solists Juris Vizbulis.

Visi mīļi aicināti uz Adventa labdarības tirdziņu Lutera draudzes Draudzes centrā, kurā vāksim ziedojumus cilvēku ar garīga rakstura traucējumiem atbalstam!  Tirdziņā jūs sagaida muzikāli priekšnesumi, varena izsole, Vintage mantu tirdziņš, kārumi un karstie dzērieni, loterija ar vērienīgām balvām, grāmatu un atklātnīšu galds, košumlietas sev un mājām. 

Daudziem no mums Advents ir tas laiks, kad klusām gaidām pienākam Ziemassvētkus. Četru svētdienu garumā mūsu mājās iemirdzas sveces liesmiņa, kurai simboliku varam pielīdzināt katrs pēc savām izjūtām. Tas ir meklējumu sevī laiks. Dienas, kad esam kopā ar ģimeni, sev tuvajiem. Lai mierīgs šīs svētku gaidīšanas laiks!

    Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu