Neskatoties uz pamieru, Hudeidā turpinās sadursmes un gaisa uzlidojumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Neskatoties uz noslēgto pamieru nemiernieku un valdības spēku starpā, Jemenas ostas pilsētā Hudeidā turpinās kaujas un gaisa uzlidojumi, ziņo Hudeidas iedzīvotāji.

Pamiers ar ANO starpniecību tika noslēgts piektdien, bet karadarbība turpinās, un abas puses vaino viena otru pamiera pārkāpšanā.

Naktī uz svētdienu sadursmēs un gaisa uzlidojumos nogalināti vismaz 29 kaujinieki un septiņi valdības spēku locekļi, ziņu aģentūrai AFP atklāja avots valdības spēkos.

Neviens cits avots šo informāciju nav apstiprinājis.

Hutiešus atbalstošā raidsabiedrība "Al Masirah" ziņo, ka karadarbība turpinās arī šodien.

Karadarbība starp hutiešiem un starptautiski atzīto Jemenas valdību, kuru no 2015.gada marta militāri atbalsta Saūda Arābijas vadītā koalīcija, ir izraisījusi pašlaik lielāko humāno krīzi pasaulē. Karš Jemenā turpinās jau četrus gadus.

Smags pārtikas trūkums Jemenā skar astoņus miljonus cilvēku, informējušas ANO amatpersonas, brīdinot, ka bada risks draud līdz 14 miljoniem cilvēku jeb pusei Jemenas iedzīvotāju.

Kopš Saūda Arābijas un tās sabiedroto iesaistīšanās šajā konfliktā vairāk nekā 10 000 cilvēku zaudējuši dzīvību

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu