Pārgājiens beidzas ar traģēdiju: Marokā gājušas bojā divas tūristes no Eiropas

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Marokā mirušas ar grieztām brūcēm kaklā atrastas divas tūristes no Dānijas un Norvēģijas, paziņojusi Ziemeļāfrikas valsts Iekšlietu ministrija. Saistībā ar abu sieviešu nāvi aizturēts viens cilvēks, ziņo aģentūra AP.

Sievietes bija aktīvās atpūtas cienītājas. Viņu līķi tika atrasti kopīgi izmantotajā teltī netālu no Ziemeļāfrikas augstākās virsotnes Tubkala pakājes. 

Viena no tūristēm medijos identificēta kā 28 gadus vecā Marena Uelanda, lai gan Dānijas varasiestādes šo informāciju vēl nav apstiprinājušas. 

Uelandas māte Irēna televīzijā atklāja, ka abas jaunās sievietes bijušas studiju biedrenes Norvēģijas augstskolā. 9.decembrī viņas devās ceļojumā uz Maroku, kur gāja pārgājienos un nakti pārlaida teltī.

Taču ceļojums beidzās ar traģēdiju. Pirmdien sievietes tika atrastas teltī ar "pierādījumiem par vardarbību kakla rajonā", norādīja Marokas Iekšlietu ministrija.

Marokas drošības dienesti otrdien paziņoja, ka Marakešā saistībā ar lietu aizturēts viens cilvēks. Izmeklēšana turpinās.

Sieviešu mirstīgās atliekas tika atrastas nomaļā kalnainā reģionā apmēram desmit kilometru attālumā no Imlilas ciema, no kurienes parasti sāk kāpšanu Tubkalā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu