Gobzems norāda, ka "KPV LV" nemainīs viņa kandidatūru iekšlietu ministra amatam (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Partija "KPV LV" nemainīs Alda Gobzema kandidatūru iekšlietu ministra amatam, šodien žurnālistiem pavēstīja pats politiķis.

Viņš norādīja, ka arī politiskais spēks var sniegt vērtējumu par vairākiem iespējamo ministra amatu kandidātu trūkumiem.

Gobzems norādīja, ka negatīvi vērtējama gan papildu ministra posteņa izveide, gan tas, ka divi potenciālie ministri ir vieni no svītrotākajiem kandidātiem savu sarakstu vēlēšanu apgabalos. Tāpat finanšu ministra amatam tiekot plānota persona, kas nezina angļu valodu, norādīja politiķis. "Jaunā Vienotība" (JV) gan vēl nav nosaukusi savu finanšu ministra kandidātu, bet neoficiālās sarunās starp iespējamajiem kandidātiem uz šo amatu minēti Jānis Reirs un Arvils Ašeradens.

Kā ziņots, "Jaunās Vienotības" (JV) premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš noraida Gobzema kandidatūru iekšlietu ministra amatam un sarunas ar partijām par iespēju gūt stabilu vairākumu Saeimā turpinās līdz rītdienai, 21.decembrim.

Valdībai bez "KPV LV", ar četrām partijām, būtu vien 50 balsis. "50 balsis neatbilst stabilam centra labējam vairākumam," norādīja politiķis. Viņš norādīja, ka līdz rītdienai turpinās sarunas ar iespējamiem partneriem, mēģinot rast iespēju izveidot stabilu vairākumu.

Jau vēstīts, ka patlaban valdības veidošanas sarunas ved JV politiķis Kariņš, kurš piedāvājis valdībā strādāt pieciem politiskajiem spēkiem - JV, Jaunajai konservatīvajai partijai, "KPV LV", apvienībai "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu