Teroristu draudu dēļ pastiprināti drošības pasākumi Štutgartes lidostā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Arnulf Hettrich / imago/Arnulf Hettrich

Vācijas policija valsts dienvidrietumos ceturtdien veikusi pastiprinātus drošības pasākumus, pastāvot bažām, ka islāma ekstrēmisti varētu būt plānojuši uzbrukumu Štutgartes lidostai.

Aģentūra DPA un sabiedriskā raidorganizācija SWR ziņo, ka drošības iestādes uzsākušas izmeklēšanu pret četrām personām, no kurām vismaz vienai ir sakari ar islāmistu aprindām.

Federālā policija tviterī norādījusi, ka pastiprinātajai policijas klātbūtnei Štutgartes lidostā nevajadzētu ietekmēt paredzētos lidojumus.

Piesardzības nolūkā papildus policijas spēki nosūtīti arī uz citām mazākām lidostām Bādenes-Virtembergas zemē Frīdrihshāfenē, Karlsrūē/Bādenē Bādenē un Manheimā.

SWR vēsta, ka divi no aizdomās turamajiem - tēvs un dēls - pagājušajā nedēļā pamanīti Parīzē fotografējam Šarla de Golla lidostu.

Vienlaikus varasiestādes paziņojušas, ka Vācijas dienvidrietumos trešdien aizturēti divi vīrieši un kāda sieviete aizdomās par nelegālu ieroču glabāšanu un uzbrukuma plānošanu.

Karlsrūes prokuratūra pavēstīja, ka kratīšanas laikā policija atsavinājusi automātisko ieroci un munīciju.

Tomēr nekas neliecina, ka tas būtu saistīts ar pastiprinātajiem drošības pasākumiem netālu esošajās lidostās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu