Nav ziņu par Indonēzijas cunami cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Ārlietu ministrijas (ĀM) rīcībā nav ziņu, ka Latvijas valstspiederīgie būtu cietuši cunami Indonēzijā, sacīja ministrijas preses sekretārs Gints Jegermanis.

Viņš norādīja, ka neviens Latvijas valstspiederīgais arī nav vērsies pēc palīdzības.

Ja Latvijas valstspiederīgie ir Indonēzijā, tad viņi ir aicināti ziņot tuviniekiem, ka ir drošībā. Ja ir nepieciešama konsulārā palīdzība, tad jāzvana uz ĀM diennakts tālruni ārkārtas situācijām +37126337711 vai jāraksta uz e-pastu "palidziba@mfa.gov.lv".

Kā ziņots, vulkāna izvirduma izraisīts cunami Indonēzijas Zunda šaurumā, kas 23.decembra vakarā skāris Sumatras salas dienvidu piekrasti un Javas rietumus, prasījis 429 cilvēku dzīvības, bet gandrīz 1500 cilvēku guvuši ievainojumus.

154 cilvēki joprojām skaitās pazuduši bez vēsts.

Cunami vilnis, kas 23.decembra rītā skāra Indonēzijas piekrasti Zunda šaurumā, kas atrodas starp Javu un Sumatru, sagrāvis vairāk nekā 600 ēku, kā arī iznīcinājis vairāk nekā 400 kuģu un laivu.

Cunami nodarījis postījumus kopumā piecos apgabalos abās salās, bet vissmagāk cietis Pandeglangas apgabals Javas rietumos.

Kā uzskata speciālisti, pēkšņo cunami vilni varēja izraisīt Anak Krakatau vulkāna izvirduma radīti zemūdens noslīdeņi apvienojumā ar spēcīgu pilnmēness laika paisumu, bet īstie cēloņi vēl tiek analizēti.

Upuru meklēšanā un palīdzības sniegšanā izdzīvojušajiem uz stihijas skartajiem rajoniem nosūtīti tūkstošiem policistu un karavīru, kā arī brīvprātīgie, kas pārstāv Sarkano Krustu un citas palīdzības organizācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu