Antīkā stallī Pompejos atrasts pārakmeņojies zirgs ar visiem segliem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AP/ScanPix

Eksperti atklāja, ka majestātiskais dzīvnieks bija liela auguma un labi kopts, turklāt tam bija grezni, ar bronzas rotājumiem bagātīgi izdekorēti segli.

Šis zirgs kopā ar citiem senā staļļa iemītniekiem gāja bojā postošā Vezuva izvirduma laikā mūsu ēras 79. gadā. Zirga atliekas tika atrastas kādas lielas villas teritorijā Pompeju piepilsētā. Arheologi domā, ka villa varētu būt piederējusi kādai augsta ranga militārpersonai.

Pompeju arheoloģiskā parka vadītājs Masimo Osanna Itālijas ziņu aģentūrai “ANSA” atklāja, ka stallī atrodas divu vai trīs zirgu atliekas.

Greznie segli atradās uz zirga atliekām, kas bija vislabāk saglabājušās. Savukārt no neapseglotajiem zirgiem bija palikuši pāri tikai to skeleti.

Pirmo reizi izrakumi šīs villas teritorijā tika veikti jau 20. gadsimta sākumā, tomēr tie bija nepilnīgi. Arheologi cer, ka to drīz varēs atvērt publiskai apskatei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu