Kā interjers var izjaukt Ziemassvētku uzrunu – karalienes Elizabetes II interjera izgāšanās (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pēc ikgadējās Ziemassvētku uzrunas pamatīgi asu repliku vētru ir izpelnījusies Lielbritānijas karaliene Elizabete II, kas šogad teikusi sirdi plosošu runu greznā zālē blakus zelta klavierēm. Runai izvēlētais interjers patiesi saniknojis Lielbritānijas iedzīvotājus, kas apgalvo: kamēr par nodokļu maksātāju algu karaliene var teikt runu blakus zelta klavierēm, valstī brūk ekonomika un pieaug nevienlīdzība starp bagātajiem un nabagajiem.

Britu karaļnama “galvas” karalienes Elizabetes II Ziemassvētku uzruna acumirklī satricināja sociālos tīklus, kur briti apgalvojuši, ka izvēlētā telpa un tās interjers ir bijis neatbilstošs karalienes runai un tā bijusi necieņa pret Lielbritānijas nabadzīgāko slāni. Lai arī karalienes runa ir vērtējama kā visnotaļ saviļņojoša, interjers un zelta klavieres izraisīja pavisam negatīvu reakciju britu sabiedrībā – sociālo tīklu lietotāji karalieni sauc par liekuli, kas uzrunā aicina iedzīvotājus būt iecietīgiem, kamēr Viņas Majestāte sēž zelta zālē blakus zelta klavierēm. 

Televīzijas translētajā uzrunā 92 gadus vecā karaliene aicināja britus arī ikdienā vairot  labestību un mieru, kas valda tieši Ziemassvētku laikā, arī citās gada dienās, kā arī cienīt un pieņemt citam citu pat ar vislielākajām atšķirībām. Tāpat karaliene savā runā pievērsās arī šā gada lielajiem notikumiem karaļnamā – divām karaliskajām kāzām, diviem karaliskajiem mazuļiem un vēl vienam gaidāmajam karaliskajam bērniņam. Vienlaikus karaliene runā izvairījās komentēt Lielbritānijas aiziešanu no Eiropas Savienības, pieaugošo nabadzības līmeni vai Donalda Trampa viesošanos Lielbritānijā vasaras vidū.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu