Vācijas oficiālajos reģistros tagad iespējams izvēlēties trešo dzimuma identitāti (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 1.janvāra Vācijas iedzīvotājiem dzimuma identifikācijai oficiālos reģistros līdzās divām līdz šim bijušajām izvēlēm ir arī trešā, kas ļauj norādīt, ka dzimums ir "atšķirīgs".

Vācijas parlaments decembra vidū izpildīja Vācijas augstākās tiesas prasību, kas 2017.gadā bija nolēmusi, ka cilvēkiem ir jābūt iespējai reģistrēties ne tikai kā vīriešiem vai sievietēm, liekot varasiestādēm radīt iespēju izvēlēties trešo identitāti vai arī pavisam atsacīties no dzimuma reģistrēšanas.

Lēmums tika pieņemts, izskatot prasības iesniedzējas lietu, kas nesekmīgi bija centusies panākt, ka viņas dzimšanas reģistrā dzimums tiek nomainīts no "sieviešu" uz "starp/atšķirīgs" vai "atšķirīgs". Līdz šim vienīgā alternatīva cilvēkam, kas nevēlējās tikt identificēts kā vīrietis vai sieviete, bija atstāt atzīmes vietu par dzimuma identitāti neaizpildītu.

Tomēr aktīvistu organizācijas un opozīcijas politiķi uzskata, ka šīs izmaiņas likumos nav pietiekamas, jo vairumā gadījumu cilvēkiem, lai tiktu mainīts dzimuma statuss, ir jāuzrāda ārsta atzinums.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu