Jaungada apņemšanās, kas nodrošinās allaž tīru mājokli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Jauna gada sākums ir lielisks iemesls, kādēļ pāršķirt jaunu lapu savā dzīvē, lai nākamajā gadā sasniegtu jaunus mērķus un tiektos uz jauniem panākumiem. Reizēm ir vērts Jaungada apņemšanos attiecināt tieši uz mājokļa labiekārtošanu vai kārtības saglabāšanu tajā. Lūk, idejas, kas liks uzturēt mājokli tīru visu nākamo gadu.

Tīri istabu pēc istabas

Jaunajā gadā centies ieviest jaunu tīrīšanas taktiku – tā vietā, lai haotiski kārtotu māju vai reizēm pieķertos kādu konkrētu mājas stūru satīrīšanai, organizē uzkopšanu secīgi. Sāc ar vienas konkrētas istabas kārtošanu un virzies tālāk tikai tad, kad tā ir pilnībā iztīrīta. Šādi neaizmirsīsi iztīrīt kādus stūrus vai mēbeles, turklāt pakāpenisko mājas tīrīšanu var organizēt pēc dienām – vienu dienu pieķerties vienai telpai, bet nākamajā – rosīties citviet.

Foto: Unsplash

Attīri mantu glabātuves, skapjus un noliktavas

Mājas uzkopšana ir lielisks veids, kā sākt jaunu gadu ar jaunu elpu, tomēr īstām pārmaiņām par labu nāks arī lieko mantu izmešana. Lai gan šāds padoms varētu šķist pārāk drastisks un skarbs, tomēr, ja mantas vai kādi mājas dekori nav redzējuši gaismu vairāk nekā gadu, no tiem ir pienācis laiks atbrīvoties. Jāteic, ka svarīgs aspekts šādam pavērsienam ir taktika, ar kādu pieej mantu glabātuves, garāžas vai pagraba kārtošanai. Nesāc ar neapdomīgu skapju un atvilktņu satura izbēršanu un sīkumu izmešanu – drēbju kaudzes un maisi vairāk demotivēs, nekā rosinās prātu uz citu mantu noliktavu attīrīšanu. Sāc lēnām un pakāpeniski, iztīrot vienu telpu pēc otras. Laika gaitā šo procesu veikt būs daudz vienkāršāk un reālistiskāk.

Ziedo vairāk

Apņemoties šogad vairāk pievērst uzmanību mantu glabātuvēm un nevajadzīgo mantu šķirošanai, noteikti apsver domu arī par lieko mantu, apģērbu un apavu ziedošanu. Nodod liekos virtuves piederumus, dvieļus, gultasveļu, pat sadzīves tehniku un grāmatas, mūzikas ierakstus un filmas vai interjera un dizaina priekšmetus attiecīgajām labdarības organizācijām, kas ar lielāko prieku pieņems ziedojamās mantas.

Foto: Unsplash

Izdaiļo telpas ar svaigiem ziediem un telpaugiem

Lai gan svaigu ziedu pušķis, kas novietots kādā redzamākā vietā, šķiet sīkums, tas tomēr var radīt visai lielu iespaidu uz labsajūtu mājoklī. Pirmkārt, ziedi un telpaugi ir samērā lēti dekori, taču, sakārtojot tos noteiktās kompozīcijās un atlasot mājoklim piemērotākās krāsas, tie spēj uzlabot pat visbezcerīgāko mājokļa stūri. Otrkārt, ziedu aromāts spēj nomierināt pat vissatrauktākos prātus un ievērojami uzlabot garastāvokli.

Plāno atjauninājumus, remontus un pārkārtošanas

Pārmaiņām ne vienmēr ir jānotiek tuvāko nedēļu vai mēnešu laikā. Palēnām sāc plānot dzīvokļa labiekārtošanu un sastādi sarakstu ar lietām, kuras šogad ir vērts nomainīt, piemēram, paklāju, vannu vai dušas kabīni, papildināt ēdamistabas krēslu svītu vai izdekorēt viesistabu ar telpaugiem. Gada laikā pakāpeniski realizē ieceres.

Foto: Unsplash
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu