Kur likt Ziemassvētku egli pēc svētku noslēguma?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Kā svētku sezona nāca, tā aizgāja vēja spārniem, un nu tagad atliek vien vākt nost pasakainos rotājumus un arī egli. Tomēr ne visiem ir iespēja egli sacirst un izmantot kā kurināmo, bet sadzīves atkritumu konteinerā eglītes mest ir aizliegts.

Pēc svētku noslēguma pilsētniekiem allaž ir aktualizējies jautājums - kur tad likt šā gada svētku centrālo rotājumu - Ziemassvētku egli? Rīgas iedzīvotāji, kuru mājas apsaimnieko SIA "Rīgas namu pārvaldnieks",  savas eglītes var novietot blakus sadzīves atkritumu konteineriem, un to izvešana būs bez maksas, liecina portāla "Rīga.lv" informācija. "Rīgas Namu pārvaldnieka" apsaimniekoto namu iedzīvotājiem līdz 2018. gada 28. februārim, Ziemassvētku eglītes atkritumu apsaimniekotāji izvedīs bez maksas, bet pēc tam eglīšu izvešanai tiks piestādīta papildus maksa. Rīgā eglītes tiks savāktas vienu reizi nedēļā - otrdienās un to izvešana notiks tikai pēc pieteikuma saņemšanas. 

Savukārt citās pašvaldībās, kurās ir pieejami bioloģisko atkritumu konteineri, piemēram, Mārupē vai Ādažos, eglītes var sazāģēt un izmest tajos vai novietot tās blakus organisko atkritumu konteineriem. Tāpat eglītes var nogādāt šķirošanas punktos visā Latvijā bez maksas, bet, ja tas nav iespējams, eglīšu savākšanu ir iespējams pieteikt atkritumu apsaimniekotājiem, par ko tiks noteikta papildu samaksa, sākot no diviem eiro. 

Eglīšu izvešana Rīgā notiks atsevišķā “Eglīšu maršrutā”, kas tiks veidots, balstoties uz iepriekš saņemtajiem klientu pieteikumiem. No iedzīvotājiem savāktās eglītes netiks izmestas atkritumu poligonos kā citi sadzīves atkritumi; to utilizācijai tiks nodrošināti videi draudzīgāki risinājumi, piemēram, tās tiks pārstrādātas šķeldā, nodotas kā kurināmais, daļa nonāks briežu dārzos, bet citas tiks nodotas kā bioloģiskie atkritumi. 

Ņem vērā - eglītes nedrīkst izmest atkritumu konteineros, jo tās lieki aizņem vietu, tāpēc atkritumu izvešana ir nepieciešama biežāk, kas savukārt sadārdzina atkritumu izvešanas maksu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu