Ziemeļkorejas kodolizmēģinājums izraisa zemestrīces vairāk nekā gadu vēlāk (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļkorejas sestais kodolizmēģinājums, kas tika veikts 2017.gada septembrī, bija tik spēcīgs, ka joprojām turpina izraisīt zemestrīces - vairāk nekā gadu pēc tā, vēsta ASV medijs CNN.

Kā informē Ziemeļkorejas Meteoroloģijas dienests (KMA), trešdien Ziemeļkorejas Hamgjonpukto provincē reģistrēta neliela zemestrīce, kas uzskatāma par 2017.gadā veiktā kodolizmēģinājuma sekām.

2017.gada 3.septembra Ziemeļkorejas kodolizmēģinājums bija spēcīgākais no valsts līdz šim veiktajiem.

Kā liecina Japānas Aizsardzības ministrijas dati, sprādziena jauda bijusi 160 kilotonnas.

Šis sprādziens izraisīja 6,3 magnitūdu zemestrīci, vairākus pēcgrūdienus. Tāpat tika ziņots, ka pazemē veiktais sprādziens arī izraisījis zemes iegrūšanu.

KMA ziņo, ka trešdien reģistrētās zemestrīces epicentrs atradies 11 kilometru attālumā no Pungeri kodolizmēģinājumu poligona.

Šopavasar Ziemeļkoreja ārvalstu mediju klātbūtnē svinīgi paziņoja par šā poligona slēgšanu, daļēji uzspridzinot tā infrastruktūru.

Eksperti gan norāda, ka nav līdz galam skaidrs, vai šīs Ziemeļkorejas aktivitātes tiešām padarījušas poligonu pilnībā neizmantojamu.

KMA eksperti uzsver, ka trešdienas seismiskā aktivitāte pilnīgi noteikti uzskatāma par dabīgu zemestrīci.

Seismologi uzskata, ka šī zemestrīce ir uzskatāma par 2017.gada kodolizmēģinājuma sekām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu