Čārlza Mensona sekotāju varētu atbrīvot pirms termiņa (1)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV Kalifornijas štata tiesībsargājošās institūcijas ceturtdien pirmo reizi ieteikušas pirms termiņa atbrīvot bēdīgi slavenā sērijveida slepkavas Čārlza Mensona sekotāju, kurš par slepkavību pavadījis teju pusgadsimtu cietumā.

71 gadu vecais Roberts Bosolē nebija iesaistīts bēdīgi slavenajās Mensona "ģimenes" 1969.gada augustā Losandželosā pastrādātajās slepkavībās, kad Mensona sekotāji nogalināja režisora Romāna Polaņska sievu Šāronu Teitu, kas bija pēdējos grūtniecības mēnešos, un vēl sešus cilvēkus. Viņš tika notiesāts par mūziķa Gerija Hinmena slepkavību tajā pašā gadā.

Pirmstermiņa atbrīvošanas komisijas iepriekš Bosolē lūgumus pēc atbrīvošanas noraidījušas 18 reizes.

Nākamais Kalifornijas gubernators Gevins Ņūsams tuvākajos mēnešos varētu bloķēt Bosolē atbrīvošanu. Aizejošais gubernators Džerijs Brauns konsekventi bloķēja 2017.gadā cietumā mirušā kulta līdera sekotāju pirmstermiņa atbrīvošanu.

Hinmena māsīca Keja Hinmena Mārtlija, kura piedalījās pirmstermiņa atbrīvošanas komisijas ceturtdienas sēdē, sacīja, ka Bosolē jau vienreiz paveicās, kad viņam 1970.gadā piespriestais nāvessods 1973.gadā tika aizstāts ar mūža ieslodzījumu.

Šāronas Teitas māsa Debra Teita, kura arī piedalījās sēdē, sacīja, ka Bosolē fiziski joprojām ir spējīgs uz vardarbību. Viņš arī turpina pārkāpt cietuma noteikumus, gūstot peļņu no savas mākslas un mūzikas pārdošanas ārpus cietuma.

Mensons 2017.gada novembrī mira ieslodzījumā 83 gadu vecumā.

Pagājušā gada janvārī Kalifornijas gubernators atkārtoti noraidīja Mensona sekotājas Leslijas van Houtenas lūgumu atbrīvot viņu pirms termiņa.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu