NASA atceļ iepriekš plānoto Dmitrija Rogozina vizīti ASV (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

ASV Nacionālās kosmosa un aeronautikas pārvaldes (NASA) vadītājs Džims Braidenstains uz nenoteiktu laiku atcēlis „Roskosmoss” galvas Dmitrija Rogozina vizīti ASV, kas sākotnēji bija paredzēta februārī. NASA preses sekretāre Megana Pauersa laikrakstam  „USA Today” pavēstīja, ka jauns Rogozina vizītes datums pagaidām nav noteikts. Viņa nepaskaidroja, kādēļ atcelta februārī plānotā vizīte.

Savukārt ziņu aģentūra RIA Novostji vēsta, ka Dmitrija Rogozina vizīte  ASV vispār var tikt atcelta „noteiktu politisku aprindu ieņemtās pozīcijas dēļ”.

Pēc Krievijas īstenotās Ukrainai piederošās Krimas aneksijas Dmitrijs Rogozins ir iekļauts ASV sankciju sarakstā, taču 2018. gadā Donalda Trampa valdīšanas laikā ASV Finanšu ministrija ir izsniegusi atļauju Rogozinam apmeklēt ASV. Pret šo iniciatīvu asi iebilda ASV senatori Marks Vorners un Žanna Šahina.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu