Piecas pusaudzes iet bojā ugunsgrēkā Escape Room telpās Polijā (4)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Polijas pilsētā Košalinā izcēlies ugunsgrēks „Escape Room” telpās
Polijas pilsētā Košalinā izcēlies ugunsgrēks „Escape Room” telpās Foto: @radiokoszalin

Jaunā gada pirmā nedēļas nogale traģiski aizsākusies Polijas ziemeļu pilsētā Košalinā (Koszalin), kur ugunsgrēkā kāda izklaides centra pagraba „Escape Room” telpās bojā gājušas piecas meitenes. Viņu mirstīgās atliekas ugunsdzēsēji atraduši jau pēc liesmu nodzēšanas.

Meitenes centrā bija ieradušās, lai svinētu dzimšanas dienu un atpūstos, vēsta Polijas prese. Polijas Iekšlietu ministrs Joahims Brudziņskis televīzijas kanālam TVN24 sacīja, ka bojā gājušās bija 15 gadus vecas. Kāds 25 gadus vecs vīrietis ugunsgrēkā guva smagus apdegumus un nogādāts slimnīcā. Par ugunsgrēku „Escape Room” centrā pirmās ziņas saņemtas ap plkst.17:00 un šajā brīdī piecas meitenes acīmredzot jau vairs nevarēja izkļūt no telpām. Tiek uzskatīts, ka nāves cēlonis bija saindēšanās ar oglekļa monoksīdu (tvana gāzi).

Ugunsdzēsēju ierašanās brīdī viss pagrabs jau bijis liesmās, tā laikrakstam „Gazeta Wyborcza” sacījis kāds glābšanas dienesta darbinieks. Provizoriskās ziņas liecinot, ka ugunsgrēks varētu būt izcēlies kādās centra palīgtelpās, taču plašākas informācijas par tā iemesliem pagaidām nav. Neoficiāli ir izskanējusi arī versija par gāzes balona eksploziju.

Polijas ugunsdzēsības dienests vēlāk paziņojis, ka ēkā nav ievēroti ugunsdrošības noteikumi. Telpām nav bijusi avārijas izeja, bet elektrības kabeļi bijuši instalēti pārāk tuvu viegli uzliesmojošiem materiāliem.

Polijas Iekšlietu ministrs Joahims Brudziņskis pēc šīs traģēdijas deva rīkojumu valsts ugunsdzēsības dienestam pārbaudīt ugunsdrošību visās "Izlaušanās spēles" telpās, kuru Polijā ir vairāk nekā 1000. Polijas prezidents Andžejs Duda tviterī nosauca pusaudžu pāragro nāvi par "smagu traģēdiju".

Košalinas mērs Pjotrs Jedlinskis paziņoja, ka svētdien šajā pilsētā būs sēru diena.

"Izlaušanās spēlē" dalībnieki tiek ieslēgti kādā istabā vai namā un tiem stundas laikā jāatrod un jāatmin norādes viņu izkļūšanai laukā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu