Karalienes otrais plāns, Saseksas hercogu revolūcija jeb ko gaidīt no karaliskās ģimenes 2019. gadā (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Britu monarhija ir viena no vispopulārākajām monarhu dinastijām pasaulē, kuras dzīves notikumiem seko līdzi miljoniem cilvēku. Kur ir noslēpums? Laikam jau šarms slēpjas monarhijas spējā būt tuvai un noslēpumainai vienlaikus savai tautai. Un nenoliedzami, karaliene Elizabete II šajā visā ir dzinējspēks, kaut nereti tā nešķiet. Kas no karaļnama sagaidāms 2019. gadā?

Karaliene Elizabete II ieņem otrā plāna lomu

Viņas Augstības karalienes Elizabetes II valdīšanas laikā

Bekingemas pilī ir pabijuši darba jautājumos 13 premjerministri un 11 Amerikas Savienoto Valstu prezidenti ir ieradušies pēc karalienes labvēlības.

Šie skaitļi šķiet nereāli, ja pretī svaru kausā liekam 1947. gadā 21 gadu vecās Elizabetes II zvērestu savu dzīvi veltīt savas monarhu ģimenes kalpošanai.

Šogad karalienei aprīlī aprit jau 93 gadi - iespējams, drīz karaliene ieņems otrā plāna aktrises lomu uz monarhijas skatuves.

Viņas vīrs princis Filips savas veselības dēļ jau pirms 16 mēnešiem pārstāja parādīties publiski kopā ar karalieni oficiālajās vizītēs un pasākumos, atgādina  townandcountrymag.com.

Saplānota Viņas Augstības Elizabetes II nāves diena un bēru procesija. Kas tad notiks?

Foto: AFP/SCANPIX

Princi Čārlz, rādi, ko spēj!

Karalienes vecums liks lielu daļu viņas pienākumu pārņemt viņas dēlam, princim Čārlzam, Kembridžas un Saseksas hercogiem, kas ir karalienes mazdēlu ģimenes. Tomēr visspilgtākie prožektori šobrīd vērsti tieši prinča Čārlza virzienā, kurš ir Elizabetes II tiešais troņmantnieks. Šai lomai Čārlzs ir gatavojies visu savu dzīvi, un pēdējā laikā aizvien vairāk princis pārņem savas mātes pienākumus. Aprīlī Velsas princis tika iecelts par mātes pēcteci Sadraudzības vadītāja amatā, un

visticamāk, ka tas būs viņš, kurš svinīgi paziņos 2020. gada Sadraudzības valdību vadītājus Ruandā,

prognozēts publikācijā townandcountrymag.com.

TOP 9: Uzmini, kurš karaliskajā ģimenē strādā visvairāk

Foto: AP/Scanpix

Kronvolas hercogienes zvaigžņu stunda

Atbalstot savu vīru, Kornvolas hercogiene Kamilla sabiedrībā ir redzama aizvien biežāk un biežāk. Nekad agrāk viņa nav teikusi tik daudz publisku runu kā pēdējā gada laikā. Hercogiene atbalsta vairāk nekā 90 labdarības organizācijas kā patronese un oktobrī tika nosaukta par "Karaliskās sadraudzības biedrības" pirmo vietnieci.

Žūrija vēl lemj, vai Kamillai, ja princis Čārlzs kāps tronī kā karalis Čārlzs III, būs karalienes cienīgas privilēģijas vai ne. 

Foto: EPA/Scanpix

Kembridžas hercogi tiks redzēti biežāk

Princis Viljams, kurš rindā uz troni ir otrais aiz tēva, prinča Čārlza, jau šobrīd no savas vecmāmiņas pleciem ir pārņēmis vairākus valstij nozīmīgus pienākumus.

Princis Viljams ir rūpīgi pārdomājis arī savas ģimenes drošības jautājumus, jo šogad biežāk sanāks būt projām no mājām.

Tāpat arī Kembridžas hercogiene Ketrīna turpinās savus patroneses pienākumus vairākās labdarības biedrībās un audzinās hercogu pāra trīs atvases. 

Foto: EPA/Scanpix

Saseksas hercogu revolūcija

Prinča Harija un amerikāņu aktrises Meganas Mārklas laulības 2018. gada maijā iezīmēja jaunu ēru britu karaļnamā vairāku aspektu pēc.

Jau vairāki fakti padarīja šīs kāzas par netradicionālām.

Pirmkārt jau Meganas Mārklas rase, jo viņa ir pirmā citas ādas krāsas sieviete, kura ieprecas karaliskajā ģimenē. Nākamais - Megana ir šķirtene.

Arī šāds statuss nav bijis nevienai prinča līgavai. Tomēr prinča Harija ģimene un karaliene atbalsta mazdēla attiecības un kāzu datums tiek nolikts. Un arī tas ir pretējs tradīcijām - neviens no karaļnama savas kāzas nav organizējis brīvdienās. Tiesa, amerikānietes ir gan ieprecējušās britu karaļnamā, bet ne amerikāņu aktrises.

Kad fakts par gaidāmajām kāzām tapa zināms, sabiedrība gaidīja karalienes reakciju. Un tā bija atbalstoša! 

6 karalisko kāzu mirkļi, kad karaliene bija «boss»!

Foto: Reuters/ScanPix

Jā, karaliene Elizabete II pieņem Meganu Mārklu ar šo savdabīgo «pūru», kas ir ne vien jauks atbalsts mazdēlam, bet, iespējams, arī sava veida skaisti pūkains un balts PR gājiens karaļnamam.

Megana Mārkla
Megana Mārkla Foto: SCANPIX

No otras puses, nav noslēpums, ka karaliene Elizabete II saprot sava valdīšanas laika atlikumu, tāpēc šis solis varētu būt jauks mantojums. Turklāt šogad Megana karalienei dāvās vēl vienu mazmazbērnu!

Mēs neesam vairs stīvi aristokrāti, bet laikam līdzi ejoša monarhija.

Laikmetīgā monarhija vai karaliene tomēr juta nepieciešamību atsvaidzināt karaļnama PR?

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu